Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș în cazul femeii moarte în lift. Prefect: Vătafa care se numește manager / Reacția fiicei: Să nu se folosească de mama cu politica lor

Spital Slatina

Spitalul Județean Slatina este în centrul unui scandal uriaș de mușamalizare, după ce o femeie a murit într-un lift care s-a blocat.

Pacienta, mama unei asistente, trebuia mutată la Terapie Intensivă pentru a fi intubată. Liftul a rămas însă blocat între etaje zeci de minute și, în ciuda manevrelor de resuscitare, bătrâna nu a mai rezistat.

"La Spitalul Județean Slatina o femeie a decedat în lift. Una dintre primele priorități ale vătafei care se numește manager a fost ca eu să nu aflu. Le mulțumesc medicilor care mi-au zis. Este exclusiv o problemă de managment ca să se asigure că pacienții nu mor în lifturi. Să le fie rușine! De câți oameni mai e nevoie ca să-ți dai demisia sau să fie demisă?", a spus prefectul de Olt, Mario De Mezzo.

Medicul Florin Augustin Popa, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a explicat ce s-a întâmplat

Doctorul spune, într-o declarație pentru presă, că pacienta avea multiple comorbidităţi şi că blocarea liftului imediat după ce echipa medicală a intrat cu pacienta în el pentru a o duce la un etaj inferior nu are niciun fel de legătură cu faptul că femeia a făcut stop cardiorespirator imediat după ce acesta s-a blocat.

„Este vorba de o pacientă de 81 de ani, care a fost internată la noi în spital acum aproximativ o lună, pacienta a fost iniţial internată în secţia de Medicină Internă, pacientă cunoscută cu multiple comorbidităţi, printre care parapareză, neoplasm de colon, sindrom anemic, o parte din comorbidităţi, pe parcursul internării în Medicală s-a ridicat suspiciunea unei meningo-encefalite, ceva probleme neurologice, fapt pentru care a fost transferată în neurologie pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate, cu evoluţie ca să zic aşa nu tocmai favorabilă, pentru că la un moment dat a fost nevoie de traseu în terapie intensivă, s-a reechilibrat pacienta, a revenit în neurologie, ca mai apoi să ajungem la ziua de sâmbătă, în jurul orei 7, când medicul de gardă a trecut în saloane să verifice pacienţii, cum se procedează, a văzut că pacienta nu este tocmai ok, fapt pentru care a cerut sprijinul colegilor din terapie pentru transfer, a fost şi primit sprijinul”, a spus directorul medical.

După câteva minute de la blocarea liftului, între 3 şi 5 minute, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. Au fost făcute manevre de resuscitare pe toată perioada cât s-a aflat în lift, aproximativ 33 de minute.

La câteva secunde după ce a pornit, liftul s-a blocat. Blocajul a apărut între etajul 5 şi 4, spune directorul medical. După câteva minute, între 3 şi 5 minute, pacienta a intrat în stop, spune medicul.

Timp de mai bine de jumătate de oră, echipa medicală a făcut resuscitare, ajutată din exterior şi de medicul cardiolog de gardă, explică acesta.

„S-a pregătit transferul, aşa cum se pregăteşte un pacient grav, cu asistent medical, cu două infirmiere, medicul de gardă, trusă de urgenţă, balon Reuben, tot ce este necesar în caz pe drum se deteriorează starea pacientului, la 7 şi 28 au intrat în lift, liftul imediat după ce a fost acţionat s-a şi blocat la câteva secunde, au plecat din etajul 5 şi între 4 şi 5 s-a blocat. Erau în lift pentru pacienţi.

La câteva minute, 3-5 minute pacienta a intrat în stop, medicul a început manevrele de resuscitare conform protocolului, manevre de resuscitare care au fost făcute pe tot parcursul cât au fost blocaţi în lift, vorbim de undeva la 33 de minute.

Pacienta era cu multiple comorbidităţi, starea s-a deteriorat pe secţia de neurologie şi întâmplarea a făcut ca tocmai în lift să fie acest stop cardio-respirator, din punct de vedere medical a fost totul ca la carte.

În lift, medicul de gardă a fost ajutat din exterior de medicul de gardă de la cardiologie, adică asistată şi toate cele, plus că s-a sunat la echipa de intervenţie cu care avem contract de mentenanţă pentru lifturi, vorbim de un lift care a fost verificat acum o lună de zile, cu aviz favorabil, pe 15.11.

Echipa de intervenţie s-a mobilizat destul de rapid, adică au ajuns undeva până în 20 de minute. Au constatat un contact imperfect la uşi, care a fost remediat pe loc”, a explicat dr Popa.

Fiica femeii care a murit în liftul blocat a transmis un mesaj pentru Mario de Mezzo, prefectul judeţului Olt, prin care i-a cerut să nu se folosească de cazul mamei sale în declaraţiile politice.

"Toată lumea a fost alături de ea și alături de mine, au fost alături și de tatăl meu, acum patru ani, când s-a operat de anevrism.

Eu nu am știut de acest scandal, nu am treabă cu nimeni, să nu se folosească de mama mea, cu politica lor. Nu am nevoie, vreau doar să o iau, să o îngrop creștinește.

Starea era foarte gravă! Eu am fost la țară cu pregătiri, pentru că noi ne pregăteam de ce era mai rău. A fost transferată în Terapie Intensivă, la începutul lunii, se punea problema intubării, era cu rinichii la pământ, avea insuficiență renală gravă, boală neoplazică și alte afecțiuni! Era din ce în ce mai rău.

Eu vreau să o duc la țară, noi avem totul făcut, vrem să o plângem pe mama. Nu vreau ca mama mea să fie o istorie, să se discute despre mama mea…o femeie atât de blândă, să ajungă așa o poveste. De o lună ne chinuim cu ea prin spital, era din ce în ce mai rău.

Nu te poți folosi politic de durerea unui om, când omul habar nu are, eu nu am nevoie de aceste lucruri, nu vreau să fiți în situația mea… Să-mi spună că poate o iau mâine pe mama, Doamne… sunt niște aranjamente, este la Medicină Legală, noi nu vrem, nu vrem să i se facă necropsia.

Se face întuneric, vreau să stea o noapte în casa ei, avem și noi totul aranjat. Am venit dimineață împreună cu fratele meu, să facem cererea, să aflăm că este scandal, că s-a implicat și presa", a declarat femeia pentru gazetanoua.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.