Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș în Formula 1: Președintele FIA este investigat pentru o presupusă 'intervenție' care l-ar fi ajutat pe Fernando Alonso

Motorsport Magazine
Formula 1 Monza

Mohammed Ben Sulayem, președintele FIA, organismul care guvernează sporturile cu motor, este investigat pentru presupusa ingerință asupra rezultatului unei curse de Formula 1.

Un denunțător a declarat pentru FIA că Ben Sulayem ar fi intervenit pentru a anula o penalizare acordată lui Fernando Alonso de la Aston Martin la Marele Premiu al Arabiei Saudite din 2023.

Afirmația se află într-un raport al unui ofițer de conformitate al FIA către comitetul său de etică, ofițer consultat de BBC Sport.

Acuzația făcută de denunțător este că Ben Sulayem l-a sunat pe șeicul Abdullah bin Hamas bin Isa Al Khalifa - vicepreședintele FIA pentru sport pentru regiunea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord, care se afla în Arabia Saudită pentru cursă în calitate oficială - și i-a spus clar că este de părere că sancțiunea lui Alonso ar trebui să fie revocată.

Alonso primise o penalizare de 10 secunde pentru lucrări efectuate la mașina sa în timp ce executa o penalizare anterioară de cinci secunde.

Raportul, întocmit de ofițerul de conformitate Paolo Basarri, spune că denunțătorul a raportat că Ben Sulayem „a pretins comisarilor să anuleze decizia lor de a acorda" penalizarea lui Alonso.

În italiană, cuvântul "pretendere" înseamnă a cere sau a aștepta.

Comitetul de etică ar trebui să aibă nevoie de patru până la șase săptămâni pentru a-și emite raportul.

Sancțiunea în cauză îl coborâse pe Alonso de pe locul trei - în spatele piloților Red Bull Sergio Perez și Max Verstappen - pe locul patru, tot în spatele lui George Russell de la Mercedes. Retragerea acesteia l-a readus pe o poziție pe podium.

BBC Sport a verificat informația cu mai multe personalități de rang înalt la nivel înalt în F1 și apropiate de FIA. Niciunul nu a vrut să facă declarații, dar toți au spus că au avut aceleași informații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.