Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș în fotbalul feminin: naționalele cheamă jucătoarele cu mult înainte de Campionatul Mondial

pariuri fotbal

Asociaţia Europeană a Cluburilor (ECA) şi-a manifestat îngrijorarea faţă de ''actuala practică răspândită'' a federaţiilor naţionale de a convoca jucătoarele pentru Cupa Mondială de fotbal feminin (20 iulie-20 august) înainte de perioada de eliberare obligatorie, transmite Reuters, informează Agerpres.

FIFA a stabilit 10 iulie, ca dată obligatorie de eliberare a jucătoarelor pentru cluburi, cu zece înainte de startul turneului final din Australia şi Noua Zeelandă.

ECA a anunţat că a primit numeroase alerte de la cluburi despre nerespectarea acestei date şi a avertizat că sănătatea şi bunăstarea de
jucătoarelor ar putea fi puse în pericol.

''Aceasta nu este o chestiune de compensare financiară sau de absenţa protecţiei şi asigurării adecvate, dar o gravă preocupare pentru bunăstarea jucătoarelor. Problema chemărilor anticipate este o rămăşiţă din perioada jocului amator şi este în detrimentul succesului viitor şi în creşterea fotbalului feminin'', a declarat şefa ECA pentru fotbalul feminin, Claire Bloomfield.

Antrenoarea echipei Chelsea, Emma Hayes, a cerut restricţii cu privire la respectarea ferestrelor internaţionale.

Jucătoare de top, printre care căpitanul Angliei, Leah Williamson, şi atacantul olandez Vivianne Miedema, vor rata Cupa Mondială din cauza unor accidentări grave.

''Există un motiv şi o raţiune în stabilirea acelor ferestre pentru că, mai ales în ultimii trei ani, jucătoarele au avut atât de puţin timp de
odihnă - poate câteva săptămâni la sfârşitul sezonului, ceea ce nu este suficient'', a declarat Hayes într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.