Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALOS! Mesajul de la Auschwitz, pus la intrarea unei companii de stat românești: 'Munca te va elibera' - VIDEO

captura video Ziarul Incomod
Munca te eliberează

Celebra lozincă afișată la intrarea lagărului de concentrare Auschwitz, „Munca te va elibera” (Arbeit macht frei), a fost reprodusă cu fidelitate pe poarta de intrare a unei societăți de stat în satul Bărăitaru din comuna Drăgănești (jud. Prahova), informează ZiarulIncomod.ro.

Citește și: SURSE - Bădălău, megastar în Guvern?

Pe câmp sunt mormane de gunoi chiar lângă o firmă care are ca obiect de activitatea salubritatea, iar jurnaliștii s-au deplasat la fața locului miercuri, 27 martie 2019, pentru a verifica informația.

Lozinca germană, care a fost folosită la intrarea în lagărul de concentrare și exterminare de la Auschwitz (Polonia), “Munca te eliberează”( Arbeit macht frei), se regăsește și la intrarea în societatea de stat.

Compania Vodna Ecosal și este o firmă de stat, asociați fiind Consiliul Local Drăgănești (primar Ion Dumitrache- PNL) , Consiliul Local Dumbrava (primar Marian Apostol- PNL) și Consiliul Local Gherghița (primar Mihail Nichita- PSD). Administratorul acestei societăți se numește Dorel Preda. Compania oferă servicii de salubritate în 8 localități din județul Prahova, execută și activități de deratizare, dezinsecție și dezinfecție

Citește și: ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE Cel puțin 32 de persoane au murit, după ce un camion a lovit un grup de pietoni în Guatemala

Mesajul ”Munca te eliberează!” este ferit de ochii curioșilor, fiind poziționat pe paretea interioară a porții de acces. Astfel, doar persoanele aflate în interiorul curții societății pot vedea mesajul. Cei care trec doar prin fața societății văd inscripționat pe poartă numele firmei, Vodna Ecosal SRL.

„Bannerul acela a fost pus de un tractorist, un băiat care lucra la firmă. Eu nu știam ce înseamnă sunt convins că nu știa nici el, poate o fi auzit pe undeva și i-a plăcut cum sună. S-au văitat mai multe persoane care l-au văzut. O să îl dau jos vineri (n.r.- 29.03.2019), pentru că oricum închidem punctul de lucru”, a declarat administratorul Vodna Ecosal, Dorel Preda, pentru sursa citată.

La Vodna Ecosal, societatea de stat din satul Bărăitaru, județul Prahova, au lucrat și multe persoane de etnie rromă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.