Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL alimentelor de calitate mai proastă vândute în estul Europei se extinde. Decizia Bulgariei

Bulgaria-flag-600x409

Bulgaria a declarat sâmbătă că va efectua verificări la diferite produse alimentare ale unor companii multinaționale vândute în statul balcanic și le va compara cu alimentele vândute în țări vest-europene mai bogate, pe fondul preocupărilor legate de calitate, informează Reuters, citează Agerpres.

Grupuri de consumatori s-au plâns că branduri populare folosesc ingrediente de calitate mai proastă pentru produse vândute în Europa centrală și de est decât pentru cele vândute în țări ca Germania și Austria.

Bejinariu se apără cu CCR de DNA: 'Nu există niciun indiciu că aş fi încălcat vreo lege'

Cu toate acestea, ele au puține posibilități de a face plângere pentru că Uniunea Europeană solicită doar ca ambalajul să conțină lista clară a tuturor ingredientelor, fără a impune specificații legate de calitate.

Ministrul Transporturilor, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre greva de la ROMATSA

Ministrul bulgar al agriculturii, alimentației și silviculturii, Rumen Porozhanov, a spus că experții au cumpărat deja ciocolată, lactate, produse din carne, băuturi nealcoolice, sucuri și alimente pentru sugari din Germania și Austria și vor face verificările de calitate după ce vor cumpăra produsele identice din Bulgaria.

"Săptămâna viitoare vom cumpăra produse identice vândute pe piața bulgară de lanțurile mari și apoi analiza va începe", a declarat Porozhanov după o ședință de guvern.

"Avem o viziune unită cu țările Grupului de Vișegrad de a face astfel de comparații", a adăugat el, referindu-se la Polonia, Slovacia, Republica Cehă și Ungaria, care au criticat deja mai multe companii globale de produse alimente în legătură cu această problemă.

Țările est-europene doresc să facă lobby în cadrul UE pentru a împiedica companiile să ofere mărci și ambalaje identice, dar cu ingrediente diferite în "vechea" și "noua" Uniune Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.