Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL apei miroase URÂT. De fapt APA declarată INFESTATĂ e bună de băut. Detalii incredibile

exclusiv

În luna martie Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a declanșat un scandal legat de apele minerale vândute în magazine. În urma verificărilor, spunea ANPC, cinci produse au fost găsite cu depășiri de zeci și sute de ori a limitelor microbiologice admise. A urmat un adevărat jihad împotriva mărcilor de apă îmbuteliată vizată.

Vezi și: BOMBĂ ALIMENTARĂ: Cancerul din farfuriile românilor

Azi avem confirmarea că totul a fost o cacealma din partea ANPC. Nimeni nu știe din ce motive și la ce ordine s-a acționat, dar avem dovada că apa declarată INFESTATĂ e de fapt bună de băut. Confirmarea vine chiar de la autoritatea cea mai în drept să dea astfel de verdicte - Direcția de Sănătate București prin laboratorul de specialitate confirmă că apa e bună de băut.

Între timp laboratorul în baza rezultatelor căruia inspectorii ANPC au declanșat SCANDALUL APEL a fost închis pentru 3 luni de inspectorii de la ANSVSA și Poliție pentru grave nereguli.

Așadar apa de izvor îmbuteliată este bună de băut (“Sortimentul Winny apă de izvor, sortimentul Apă de masă necarbogazoasă Aro, sortimentul Apă de izvor Calipso, Sortimentul Apă de izvor plată Izvorul Zânelor, Sortimentul Apă de izvor Aqua Queen”)

IATĂ DOVADA:

content-image

Dar cum s-a ajuns aici? Jurnaliștii de la LIBERTATEA au publicat un buletin de analiză din martie pe care apar datele microbiologice ale unei ape despre care ANPC spunea că depășește limitele microbiologice de 20 de ori: pe document rezultatele microbiologice, la categoriile specificate de HG 1020/2005, sunt zero!


foto 2 - facsimil ape otravitoare

Nicio bacterie din lista conţinută de HG 1020/2005, art.13, nu a fost conținută de niciuna din apele verificate de inspectorii ANPC

Patronul firmei susține că va chema în instanță ANPC pentru daune de cel puțin un milion de euro – care vor fi plătite, desigur, de la bugetul de stat, adică din buzunarele noastre.

Se pare că în acest caz neregulile și inexactitățile au fost pe bandă rulantă:

Se poate observa foarte clar de pe site-ul RENAR ((Asociatia de Acreditare din Romania). Laboratorul MANOR este acreditat pentru ”Determinarea numarului totalde germeni tehnica denumarare a coloniilor la 30 grade C”

In anexa, la punctul 20: "Determinarea numarului total de germeni tehnica de numarare a coloniilor la 30 C”
Numarul total de germeni = NTG (adica ala care a facut scandalul). Bacterii periculoase nu s-au gasit (adica nimic din ce este reglementat cum ca nu trebuie sa existe in apa).

 

:content-image

Numai că în Buletinul de analiză în baza căruia s-a dat buzna peste apa din magazine scrie negru pe alb alte temperaturi:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.