Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul 'azilelor groazei' s-a mutat în Parlament. Ungureanu: E o propunere de bun simț / Bodog: Am crezut că vine să ne spună ceva de domnul profesor Beuran

alephnews.ro
senat

Parlamentarii USR au cerut luni, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, prelungirea programului de lucru din sesiunea extraordinară astfel încât comisiile de specialitate să cheme la audieri persoanele responsabile "de dezastrele" din azilele de bătrâni.

Propunerea i-a aparţinut deputatul USR Emanuel Ungureanu, dar nu a fost supusă votului.

"Este o propunere de bun simţ. Având o sesiune extraordinară şi o situaţie excepţională legată de azilurile groazei, vreau să vă propun prelungirea programului de lucru în această săptămână, în aşa fel încât comisiile de specialitate - de muncă, pentru drepturile omului, de sănătate - să poată să cheme la audiere pe oamenii care sunt responsabili de dezastrele din azilele groazei. Îl văd pe domnul Streinu-Cercel, pe domnul Bodog aici, ştiu că sunteţi familiarizaţi pe zona de sănătate. (...) Să-i spuneţi domnului Rafila că ideea de a veni cu spital de boli psihice care să se ocupe de azilurile groazei, când acele spitale de boli sunt lagăre de exterminare, e foarte proastă. Deci, dacă puteţi să-l răzgândiţi cu asta, ar fi minunat. Vă rog frumos să supuneţi la vot să ne facem treaba de parlamentari în sesiune extraordinară şi în comisiile de specialitate, să putem să îl anchetăm pe domnul Budăi, pe acea doamnă de la Botoşani pe care a pus-o la AJPIS", a susţinut Ungureanu, conform AGERPRES.

Senatorul PSD Florian Bodog a menţionat că programul de lucru a fost deja votat.

"Eu am crezut că vine să ne spună ceva de domnul profesor Beuran când a venit să ia cuvântul, dar se pare că nu, că a uitat. Având în vedere faptul că programul de lucru a fost votat, solicit să ignoraţi intervenţia colegului nostru", a afirmat Bodog.

Potrivit preşedintelui AUR, deputatul George Simion, în urma scandalului din azilele de bătrâni, ar fi trebuit să apară "o demisie de ministru".

"Domnul Ilie Toma, s-o bâlbâi domnul Ungureanu, nu s-o bâlbâi domnul Ungureanu, este parlamentar ca şi dumneavoastră, trebuie să-i acordaţi acelaşi respect. Dumneavoastră aţi spus că se bâlbâie. Lăsaţi, dumneavoastră aţi spus că aveţi grijă şi de bătrânii ţării şi aveţi trei miniştri care ar trebui să se ocupe de azile şi de spitale - doamna Firea, domnul Budăi, domnul Rafila. Ce comisii de anchetă ar mai trebui să facem când cei care ar trebui să-i protejeze pe cei vulnerabili nu au grijă de ei? Ar fi trebuit să vedem o demisie de ministru, nu parlamentari cu comisii de anchetă care să acopere mizeria, pentru că, ştim cu toţii, în multe din azilele din ţară, în multe din spitalele din ţară care este situaţia, iar voi vreţi să acoperiţi această mizerie sub preş. Supuneţi propunerea domnului Ungureanu la vot, domnule preşedinte", a transmis Simion, în plen.

Senatorul Diana Şoşoacă a menţionat că, în calitate de membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, s-a autosesizat cu privire la situaţia din azilele de bătrâni şi va cere o anchetă parlamentară.

"Aş dori să îi spun domnului Simon că, dacă îşi dorea anchetă asupra căminelor de bătrâni şi orfelinatelor, nu m-ar fi demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor tocmai pentru că anchetam aceste lucruri, iar acum vreţi din nou să acoperiţi mizeria sub preş solicitând să nu se voteze o astfel de comisie. În calitate de membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, m-am autosesizat în cazul căminelor de bătrâni şi voi solicita comisie de anchetă în acest sens, pentru că este treaba Parlamentului", a afirmat Diana Şoşoacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.