Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul continuă în USR. Liderul de la Prahova, desfiinţat de membrii partidului

observatorulph.ro
politeanu usr

După eşecul din turul I al prezidenţialelor, în care USR Prahova a obţinut jumătate din procentele de la europarlamentare, scandalul continuă în filiala condusă de fostul ONG-ist Mihai Poliţeanu. Astfel, toţi membrii USR din Vălenii de Munte au demisionat din partid, lucru care a dus la dizolvarea filialei. În scrisoare deschisă publicată pe Facebook, aceştia ll-au acuzat pe Mihai Poliţeanu, apropiat al lui Dan Barna, de „opacitate decizională, lipsă de transparență și de reprezentativitate”.

Redăm în continuare mesajul demisionarilor din USR Vălenii de Munte:

„Bună ziua,

Subsemnații Zimbroianu Catalina, Bacanu Gabriel, Zimbroianu Adrian, Iordache Nicolae , Bacanu Mariana , Zimbroianu Veronica, Hangiu Gabriela , Vlad Alexandru, Paraschivoiu Carmen, Dimian Madalina, Popescu Georgian membri ai filialei USR Prahova Vălenii de Munte, vă anunțăm, prin prezenta, că demisionăm din Partidul USR.

Am participat alaturi de colegii din USR la campaniile de strangere de semnaturi ,, Fara Penali si ,,Oameni noi in politica, am fost activi in campaniile pentru europarlamentare in Valenii de Munte la care Alianta USR PLUS a obtinut un scor de aproximativ 20 % , si in campania pentru presedentie pentru dl Dan Barna.

De-a lungul timpului, am constatat că partidul s-a îndepărtat de la valorile care ne-au făcut să ne înscriem, în special prin reprezentanții conducerii județene a filialei USR Prahova, care promovează opacitatea decizională, lipsa de transparență și de reprezentativitate la nivelul filialei județene.

Excluderile arbitrare, crearea unor regulamente interne de comunicare, profund nestatutare, care afectează libera exprimare garantată prin Constituție, accesul în funcții pe baza ”autobuzului” de vot, nu a meritocrației, mentalitatea de clan, lipsa dialogului, în spiritul înțelegerii și rezolvării diferendelor și încurajarea depunerii de sesizări, bullyngul tolerat în favoarea unei tabere, dublarea funcțiilor din biroul județean și cel local, în contextul în care filiala județeană numără peste 200 de colegi, monopolul asupra deciziilor de repartizare a reprezentanților în secțiile de votare, fără a ține cont de realitățile locale, toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care am luat această decizie.

Având în vedere că, prin demisiile noastre, numărul statutar de membri pentru existența unei filiale nu se mai întrunește, puteți considera că filiala Vălenii de Munte a USR Prahova este, începând de astăzi, autodizolvată. 28.11.2019”

Reamintim faptul că, sub conducerea lui Mihai Poliţeanu, în municipiul Ploieşti, în care USR a câştigat alegerile europarlamentare din 26 mai cu un procent de 30,23% (29.407 voturi), partidul a înregistrat la prezidenţiale un dezamăgitor 16,78% (16.242 de voturi). Mai mult, alianţa USR – PLUS a căzut chiar pe locul 3, după PNL (36,04% - 34.885 de voturi) şi PSD (20,28% - 19.629 de voturi).

CITEȘTE ȘI: Lista președintelui Societății de Neurologie: Regulile care îți păstrează creierul tânăr .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.