Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul continuă și după decizia instanței! Prefectura Prahova insistă că Babele și Sfinxul rămân în domeniul public al orașului Bușteni

sfinx

Monumentele naturale Babele și Sfinxul sunt și rămân în domeniul public al orașului Bușteni, a transmis joi Prefectura Prahova, după ce miercuri preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a anunțat că acestea au fost câştigate definitiv de județul Dâmboviţa în instanță.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, dosarul soluționat de Curtea de Apel Pitești vizează delimitarea teritorială dintre cele două localități, orașul Bușteni și comuna Moroieni, respectiv dintre cele două județe, Prahova și Dâmbovița, și nu dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Sfinxul și Babele.

„Menționăm că limita teritorială între cele două localități din județe diferite nu modifică ceea ce este deja stabilit prin Hotararea de Guvern nr. 1359/2001, prin care se atestă apartenența celor două monumente naturale - Babele și Sfinxul la domeniul public al orașului Bușteni (Hotărârea de Guvern fiind în vigoare la acest moment). Prin urmare, dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Sfinxul și Babele nu a fost în nici un caz stabilit în favoarea comunei Moroieni. Delimitarea dintre cele două localități și, respectiv județe nu afectează în nici un fel drepturile de proprietate anterior stabilite în mod legal”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, cele două monumente sunt și rămân în domeniul public al orașului Bușteni

Prefectura Prahova mai arată că monumentele naturale Babele și Sfinxul sunt două dintre cele mai importante simboluri naturale ale României, aflate în Parcul Național Bucegi, ceea ce înseamnă că din punct de vedere turistic și cultural ele aparțin tuturor românilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a anunțat miercuri că cele două monumente au fost câştigate definitiv de județul Dâmboviţa în instanță.

„Victorie pentru Dâmbovița! După ani întregi de procese, mă bucur să vă anunț că Sfinxul și Babele din Bucegi aparțin județului Dâmbovița!”, a anunțat Corneliu Ştefan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.