Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul costumelor lui Fillon, un nou episod: Procedură disciplinară contra lui Robert Bourgi

rfi.fr
Francois Fillon

Şefa Baroului din Paris Marie-Aimée Peyron a deschis o procedură disciplinară contra controversatului avocat Robert Bourgi cu privire la declaraţiile sale în documentare consacrate prăbuşirii fostului candidat la preşedinţie François Fillon, relatează AFP. ”Am decis să deschid o procedură disciplinară cu privire la nerespectarea principiilor esenţiale ale profesiei de avocat”, a declarat miercuri pentru AFP Marie-Aimée Peyron, confirmând o informaţie dezvăluită de l'Express.

Această procedură vizează ”declaraţii în mod violent ostile şi insultătoare” pe care Robert Bourgi le-a făcut în două documentare despre François Fillon, difuzate la sfârşitul lui ianuarie pe BFMTV şi France 5.

Avocatul, un reprezentant al reţelei "Françafrique", revine asupra cadoului său otrăvit făcut luii François Fillon - faimoasele costume Arnys, în valoare totală de 13.000 de euro. Acest scandal a aruncat o umbră suplimentară asupra candidatului dreptei, împotmolit la vremea respectivă în "Penelopegate".

Robert Bourgi a declarat că şi-a ”pregătit lovitura”. "Nicolas Sarkozy îmi zice: «E în regulă Robert? Îmi pari ciudat» (...) Iar eu i-am spus: «Am să i-i trag. Nu-şi va mai reveni»”.

Cu o zi înainte de dezvăluirea scandalului costumelor de către JDD, pe 11 martie 2017, François Fillon l-a sunat pe Robert Bourgi, care a dezminţit că a fost autorul divulgării.

”Ştiu să mint când trebuie. Ştiam că omul era deja atins. Era terorizat”, a povestit avocatul. ”Anne Méaux (comunicatoarea lui Fillon) mi-a spus «François nu este în toate apele. Dar este... Este sfârşitul lui François!»”.

”Suntem avocaţi, suntem obligaţi să respectăm principiile onoarei, demnităţii, delicateşei, moderaţiei şi curtoaziei”, a reacţionat şefa baroului. ”Faptul că documentarul a fost filmat în cabinetul său de avocat arată că se exprimă în calitate de avocat”, a continuat ea.

Robert Bourgi urmează să dea, în curând, socoteală în faţa colegilor săi, avocaţii din Baroul Parisului.

Un instructor va fi desemnat, iar cazul va fi trimis apoi în faţa unei organizaţii disciplinare. Sancţiunile merg de la avertisment la radiere, trecând prin blam şi suspendarea temporară a activităţii.

Or Robert Bourgi a recidivat.

Potrivit l'Express, el a fost deja condamnat, în 2012, la o interdicţie de a-şi exercita meseria de doi ani, dintre care şase cu executare, în urma unui interviu acordat JDD în care dădea asigurări că a ”participat la mai multe predări de valize lui Jacques Chirac, în persoană, la Primăria Parisului”.

Sancţiunea urmează să fie pronunţată până la sfârşitul anului, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.