Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL din Galați cu privire la majorarea impozitului auto ajunge în fața judecătorilor: Decizia a fost suspendată după ce Prefectura a atacat-o în instanță

judecator justitie

Decizia privind majorarea cu 50% a impozitului auto în orașul Galați a fost suspendată după ce Prefectura a atacat-o în instanță. Documentul a fost aprobat la finalul anului trecut de consilierii locali și a stârnit revolta gălățenilor care au organizat proteste, anun'[ MEDAFAX.

Reprezentanții Prefecturii Galați au anunțat că, luni, prefectul Eugen Hristache a formulat cererea de chemare în judecată a Consiliului Local al Municipiului Galaţi.

Prefectul solicită instanței „constatarea nulităţii absolute parţiale a Hotărȃrii Consiliului Local nr.512/17.12.2020, în ceea ce priveşte nelegalitatea art. 5 prin care s-a stabilit o cotă adiţională de 50%, începȃnd cu anul 2021, la impozitul pentru mijloacele de transport cu tracţiune mecanică prevăzute la art. 470 alin. (2) din Legea nr. 227/2015”.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’

Până la soluționarea cauzei, actul administrativ atacat este suspendat de drept, au precizat reprezentanții Prefecturii Galați. Printre motivele care au dus la demersul în instanță este prezența unei persoane străine în timpul ședinței de Consiliu Local în care s-a votat majorarea impozitului. Aceasta a participat la ședința video, înlocuind pentru o perioadă de timp, un consilier local.

Majorarea cu 50% a impozitului auto a stârnit revolta gălățenilor. Sute de cetățeni au participat la două proteste în fața Primăriei și au cerut revenirea la valoarea impozitului de anul trecut. De asemenea, unii au anunțat că și-au radiat autovehiculele pentru a le înscrie în alte orașe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.