Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul manualelor digitale. Ce facem cu imnul?

manuale digitale

Manualele digitale, după multele scandaluri, nu au nici măcar imnul național. Un singur manual, și acela contestat (SIVECO+Litera), respectă cerința de a include imnul național în pagini.

Teoretic, cele 5 manuale câștigătoare (dar și cele 6 manuale de mate de clasa a II-a) nu ar fi trebuit să fie admise în sesiunea de evaluare. Dar să vedem ce spunea caietul de sarcini ca să nu acuzăm pe nedrept.

Cap. III – Caietul de sarcini pentru manualele în formă digitală. Prevederi obligatorii: Pentru a fi admise în sesiunea de evaluare, proiectele de manuale şcolare în formă digitală prezentate de către furnizorii de pachete educaţionale trebuie să respecte următoarele specificaţii tehnice minimale:

Pe pagina/ecranul următor se include textul imnului naţional, în conformitate cu prevederile art. 12 din Legea nr. 75/ 1994;

Nu-i asta o problemă, cu imnul. Dar, uitați, una mare de tot. E vorba de AMII (care se traduce așa: Activități multimedia interactive și de învățare).  Conform caietului de sarcini, erau obligatorii 90 de AMII statice. Manualul  de mate AKADEMOS conţine... 0. Dacă vă întrebați și cine-i Akademos, trebuie să vă spunem că e editura care contestă virulent manualul Litera+SIVECO. Nu-i asta profesia lor, ei fac parte din Uniunea Editorilor din România, care Uniune a participat și ea la concursul de admitere în familia fabricanților de manuale pentru elevi.

Dacă le analizăm mai bine manualul, vedem că nu există nici imnul, nici dicţionarul, nici portofoliul. În plus, în volumul 1, instrucţiunile sunt greoaie şi nicidecum pe înţelesul copiilor de clasa I.

Deci cine aruncă piatra?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.