Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul medicului şpăgar decorat de Iohannis ia amploare

medici

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat luni mai mulți medici, printre care se află și medicul anestezist Florin Rusu, şeful Clincii de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Decorat cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, medicul este urmărit penal pentru luare de mită. Administraţia Prezidenţială a venit ulterior cu o explicaţie, însă şi asupra argumentelor invocate planează suspiciuni grave.

Vezi şi: GAFĂ: Iohannis a decorat un medic anchetat pentru luare de mită

Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost premiat de curând la Londra drept cel mai bun spital regional, iar managerul spitalului, acad. prof. dr. Dan Mircea Enescu, a primit distincţia de manager al anului din partea Europe Bussiness Assembly din Marea Britanie. Administraţia Prezidenţială susţine că decorarea medicului acuzat de corupţie s-a făcut "la pachet", la propunerea managerului spitalului "Grigore Alexandrescu".

O investigaţie a unor jurnalişti străini, publicată pe site-ul International Medical Travel Journal, a dezvăluit cum Europe Bussiness Assembly vinde astfel de distincţii. Premii precum cel decernat Spitalului „Grigore Alexandrescu” au fost acordate de Europe Bussiness Assembly pentru nenumărate alte unităţi medicale, din Libia până în Turkmenistan, pentru sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de lire sterline.

Vezi şi: Pe cine dă vina Administraţia Prezidenţială pentru decorarea unui medic acuzat de corupţie

Ziariştii au reuşit să ia legătura cu unii dintre premianţi şi au aflat că distincţiile le-au scos din buzunare bani buni. Astfel, unul dintre participanţii unui eveniment organizat de Europe Bussiness Assembly la Dublin a povestit cum i-a fost oferit un premiu în schimbul a 5.000 de lire. Un om de afaceri kazah a descris modul în care compania sa a primit o scrisoare de la EBA, în care se menţiona că a fost nominalizată pentru „Premiul Internaţional Socrates”. În scrisoare era prezentat şi un „mercurial”. Astfel, premiul pentru Calitatea Europeană ar costa 3.800 de lire sterline, în timp ce distincţia „Medalia comemorativă a Reginei Victoria” era cotată la 6.200 de lire.

Managerul Forest Research Institute Malaysia, Datuk Dr. Abd Latif Mohmod, a fost ales de EBA „managerul anului”, la fel ca şi profesorul Dan Enescu, pentru „contribuţia sa la ştiinţa mondială”. Potrivit adevarul.ro, ancheta ziaristică a arătat că pachetul oficial al evenimentului a costat 5.400 de lire sterline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.