Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Partygate continuă în Marea Britanie: Premierul Boris Johnson are în vedere măsuri pentru a-şi întări poziţia

ITV News
petrecere gradina Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson ar fi fost "intervievat" în cadrul anchetei legate de scandalul cunoscut ca "Partygate", în care continuă să apară acuzaţii privind petreceri organizate la Downing Street în pofida pandemiei, relatează luni dpa citând presa britanică, arată AGERPRES.

Cotidianul Daily Telegraph a scris că premierul i-ar fi împărtăşit coordonatoarei anchetei, Sue Gray, "ceea ce ştie" despre petrecerile care ar fi avut loc la reşedinţa guvernamentală. Raportul lui Gray privind acuzaţiile de încălcare a regulilor anticoronavirus pe Downing Street ar putea fi publicat chiar săptămâna aceasta.

Potrivit tabloidului The Mirror, Johnson a luat parte, înainte de Crăciunul din 2020, la o petrecere de rămas bun pentru consilierul său în domeniul apărării, cpt. Steve Higham, în timpul căreia a ţinut şi un discurs. Biroul premierului şi Ministerul Apărării nu au răspuns la solicitarea de comentarii.

În tentativa de a-l ajuta pe Johnson să supravieţuiască scandalului, scrie presa britanică, acesta şi-ar putea remania echipa de asistenţi şi ar putea lua şi alte măsuri "populiste", între care, potrivit cotidianului The Times, s-ar putea număra un anunţ privind implicarea armatei în eforturile de oprire a traversărilor ilegale ale Canalului Mânecii.

O altă schimbare avută în vedere ar putea fi "îngheţarea" taxei de licenţă pentru compania publică de radio-televiziune BBC pentru doi ani.

Sir Graham Brady, liderul grupului parlamentar al Partidului Conservator - aşa-zisul comitet 1922 - a primit până în prezent din partea legislatorilor circa 20 de scrisori de neîncredere în premier, din totalul de 54 necesare pentru a scoate la concurs conducerea formaţiunii, a mai scris presa britanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.