Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul pe OUG privind legile justiției continuă - Horodniceanu, reacție furtunoasă după declarațiile lui Tudorel Toader: Soluţiile propuse nu sunt suficiente

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Daniel Horodniceanu

Soluţiile propuse privind OUG 7 referitoarere la legile justiţiei nu sunt suficiente, a declarat la Digi24 Daniel Horodniceanu, fost şef al DIICOT, reprezentant al Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor.

Daniel Horodniceanu a criticat mai multe prevederi din ordonanţa de urgenţă, printre care cele legate de condiţiile de pensionare, de apărarea bunei reputaţii şi atragerea răspunderii disciplinare: „Nu s-a făcut vorbire de articolul care modifică condiţiile de pensionare. E articolul care discută despre buna reputaţie şi modul în care aceasta ar putea fi afectată şi ar putea atrage răspudnerea disciplinară în lipsa unei definiţii legale. Faptul că secţia de investigare rămâne în continuare în afara controlului ierarhic prevăzut de Constituţie şi cred că mai sunt şi altele”.

Lovitură de teatru în sondaje - Popularitatea lui Emmanuel Macron crește, 'Vestele Galbene' își pierd susținerea

Fostul şef al DIICOT a apreciat ca pozitivă implicarea Parchetului General, a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a adunărilor generale şi a instanţelor care s-au alăturat protestului.

Totodată, Horodniceanu a precizat că din ce în ce mai puţin se mai poate vorbi de independenţa procurorilor: „De când a fost scoasă sintagma din legea de organizare – în privinţa procurorilor”.

Adunarea Generală a procurorilor a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât solidarizarea de principiu cu acţiunile magistraţilor împotriva adoptării OUG 7/2019, vor purta banderole în semn de protest faţă de modul în care Guvernul a înţeles să modifice legile justiţiei şi îşi exprimă acordul faţă de hotărârea plenului CSM de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.