Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul pe OUG7 continuă - Liviu Pop crapă de nervi: 'Este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva să susţină proteste ilegale ale magistraților'

liviu pop

Secţia specială de anchetare a magistraţilor nu este un instrument politic, declară la RFI senatorul PSD Liviu Pop. El crede că magistraţii care protestează faţă de OUG 7 se tem că la un moment dat vor răspunde pentru abuzurile săvârşite şi pentru încălcarea legii. În opinia sa, este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susţină proteste ilegale ale procurorilor şi judecătorilor faţă de această ordonanţă.

"Nu putem discuta de abrogarea OUG 7, chiar dacă circulă foarte multe fake-news-uri. Eu nu înţeleg de ce actorii ies să ceară abrogarea unui articol inexistent şi de ce n-au ieşit să protesteze faţă de articolele din protocoalele cu SRI-ul, articole declarate neconstituţionale, articole în care se vorbeşte explicit de subordonarea procurorilor faţă de ofiţerii SRI şi de implicarea ofiţerilor SRI în instrumentele dosarelor penale. Îi întreb pe actori de ce n-au ieşit atunci în stradă.(...) În OUG 7 nu există nici un articol care să pună justiţia în subordinea politicienilor. (...) Din punctul meu de vedere, este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susţină proteste ilegale ale procurorilor şi judecătorilor împotriva OUG 7", a afirmat Pop, potrivit news.ro.

Corina Crețu și-a pierdut răbdarea - scrisoare către Dăncilă: 'Graficul general rămâne încă neclar, sub presiunea timpului'. Ce îi solicită premierului

Întrebat ce înseamnă protest ilegal, el a replicat: "Conform legii, ştiu şi procurorii şi judecătorii care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi ca să faci protest în România, că e miting, că e pichetare, că este marş, că este orice altă formă de protest. Avem o lege şi cred că exemplul acesta de rea practică pe care Iohannis l-a început atunci când a ieşit în stradă la un protest ilegal trebuie să înceteze în România, pentru că suntem un stat de drept, suntem o ţară europeană şi cred că înainte de toate trebuie să respectăm legea".

În ceea ce priveşte dreptul la liberă exprimare cum rămâne, Liviu Pop consideră că "e absolut normal să ai drept la liberă exprimare, dar fără să încalci legea sau să ataci dreptul altuia de a se exprima".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.