Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planorul dispărut: Se cere demisia lui Raed Arafat

raed arafat

Situaţia planorului dispărut de şase zile stârneşte noi nemulţumiri la adresa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Societatea Europeană pentru Justiţie (SEJ) solicită demisia acestuia pentru proasta gestionare a căutărilor în cazul planorului prăbuşit în Bucegi.

SEJ România consideră că autorităţile din România au gestionat defectuos căutările în cazul pilotului Mircea Crăciun, la aproape o săptămână de la momentul dispariţiei sale.

Vezi şi: Ipoteză sumbră de la Romatsa: De ce planorul dispărut este imposibil de găsit

„Această «operaţiune de salvare» este o ruşine pentru statul român, relevând o situaţie comparabilă cu ţările subdezvoltate. Nu vorbim despre căutarea unei mingi de fotbal prin pădure, ci de un planor de dimensiuni considerabile care lasă urme. Solicităm demisia de urgenţă a domnului Raed Arafat din funcţia de şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi stabilirea unui plan concret de căutare, nu este şi în niciun caz nu era timp pentru această debandadă pe bani publici: nu ne jucăm de-a salvarea”, afirmă George Velcea, preşedintele Societaţii Europene pentru Justiţie.

SEJ atrage atenţia public că este încă un caz ruşinos pentru ţara noastră, după cazurile Apuseni şi Siutghiol.  „Nu se poate să nu găsim un planor care pică în ţara noastră. Nu există scuze pentru aşa ceva. Dacă vom continua în felul acesta, cândva e posibil să descoperim că avem baze de antrenament pentru terorişti, deoarece ar fi intrat în ţară cu planorul şi nu ştim în ce judeţe să-i căutăm”, continuă preşedintele SEJ.

În cazul în care autorităţile nu vor lua măsuri împotriva abaterilor grave ale celor responsabili de operaţiunea de salvare, la fel ca în cazurile precedente, Apuseni şi Siutghiol, SEJ România ia în considerarea depunerea unei plângeri penale, precum şi sesizarea Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Parlamentul României.

***

SEJ România este o asociaţie independentă şi apolitică care este preocupată de sesizarea şi remedierea problemelor sociale, politice şi juridice, de monitorizarea activităţii instituţiilor statului român, de informarea şi implicarea cetăţenilor în privinţa politicilor comunitare sau publice, precum şi promovarea drepturilor omului şi a libertăţilor civice şi cetăţeneşti. Majoritatea covârşitoare a membrilor Societăţii Europene pentru Justiţie este, însă, alcătuită din persoane tinere, sub vârsta de 35 de ani, reunind studenţi, jurişti, avocaţi, jurnalişti, publicişti şi oameni de cultură din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.