Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL Salvamont - Jandarmerie continuă după ce 12 muncitori au rămas la Nejeru: Jandarmeria SE APĂRĂ

Inquam Photos - George Călin
Inquam jandarmi

Salvamont România acuză Jandarmeria Vrancea că și-a arogat, într-o postare pe Facebook, salvarea celor 12 muncitori blocați între ape la Nereju, deși operațiunea a fost realizată de salvamontiști.

„Postare jenanta a jandarmeriei Vrancea care se lauda cu acțiunea de salvare făcută de Salvamont fără sa nominalizeze acest fapt. SALVAMONT Vrancea a realizat sistemului de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitura , le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliana. Dar , asa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenanta atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit !

Și puteați sa ne aduceți și mulțumiri ca vi-am salvat drona pe care ați manevrat-o atât de profesional încât ați dat cu ea în apa, dar, dacă nu eram noi sa o recuperam nu mai aveați cu ce imagini sa va lăudați abilitățile de cameramani”, este postarea de luni seara a Salvamont România.

"Referitor la intervenția de la Nereju, IJJ Vrancea face precizarea că 8 jandarmi au participat, la solicitarea ISU Vrancea, pentru salvarea persoanelor aflate în pericol.

Postarea a fost făcută pentru a evidenția acțiunea jandarmilor, fără a afirma că salvarea persoanelor a fost realizată exclusiv de jandarmi. De asemenea, postarea noastră a fost făcută după ce ISU Vrancea, coordonatorul misiunii, a dat toate detaliile privind forțele participante la această intervenție.

Având în vedere că toate datele despre această intervenție erau publice, comunicarea noastră a urmărit informarea opiniei publice cu privire la acțiunea personalului propriu.

În niciun moment nu am minimalizat participarea salvamont sau a celorlalți participanți – poliția, primăria, ambulanța etc la această acțiune – nici aceștia nu au fost menționați pentru că informația era deja publicată oficial de ISU Vrancea. De altfel, pe pagina proprie, am recunoscut contribuția Salvamont la reușita misiunii și o facem și acum", transmit jandarmii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.