Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalurile din bloc l-au trimis direct la închisoare. Un tânăr din Alba Iulia își va petrece următorii doi ani după gratii

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Scandalurile repetate dintr-un bloc pot avea consecințe devastatoare, iar un bărbat din Alba Iulia a trăit pe pielea sa aceste consecințe neplăcute. La doar 23 de ani, acest tânăr își va petrece următorii doi ani în închisoare, după ce și-a amenințat de nouă ori vecinii, provocând haos în incinta și în fața blocului în care locuiește.

Bărbatul se află în fața instanței, fiind judecat pentru trei fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice petrecute în anul 2020.

Cu toate acestea, înregistrările arată că el mai fusese implicat în alte șase infracțiuni de același gen în trecut. Primul verdict în acest caz a fost pronunțat în ianuarie 2024.

Vecinii lui relatează că acesta avea obiceiul să-i jignească și să-i amenințe, creând astfel un climat tensionat în blocul în care locuiește.

Rechizitoriul descrie faptele vecinului agresiv și permanent pus pe harță

„Martora declară că în momentul în care a fost observată de către inculpat, acesta s-a prins cu mâna de organele genitale și a început să îi adreseze cuvinte și expresii jignitoare.

De asemenea, inculpatul a început să arunce cu sticle și pahare înspre ea, în tot acest timp adresându-i injurii și amenințări cu acte de violență, de față fiind mai multe persoane.

Totodată, martora a declarat că, la un moment dat, inculpatul a luat un topor de care s-a folosit pentru a lovi pereții, dar și un cuțit pe care îl folosea pentru a amenința persoanele prezente.

La fața locului a fost solicitată prezența organelor de poliție, însă inculpatul s-a manifestat violent și în prezența acestora, adresându-le cuvinte și expresii jignitoare”, se mai menționează în dosar, cu referire la declarația unei femei amenințată de locatar.

Instanța la condamnat la închisoare

Instanța a considerat că faptele bărbatului au un pericol „relativ ridicat” și a constatat că acesta a mai fost condamnat în 2023, pentru fapte similare.

„Inculpatul a dat dovadă de o perseverenţă infracţională ieşită din comun, prin săvârşirea a 9 infracţiuni concurente, lezând, în decursul a câteva luni de zile valori sociale multiple, de la ordinea şi liniştea publică la integritatea fizică şi psihică a unor persoane şi la patrimoniu”, a mai precizat judecătorul.

Tânărul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 2 luni de închisoare în regim de detenție. Hotărârea a fost contestată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.