Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalurile se țin lanț la Mondialul din Qatar: Fanii englezi îmbrăcați în costume de cruciați ar putea fi interziși pe stadioane

CNN
Qatar world cup 2022

Fanii englezi aflați în Qatar pentru a asista la meciurile Cupei Mondiale de Fotbal ar putea primi interdicția de a intra pe stadioane dacă vor fi îmbrăcați în costume de cruciat, considerate ofensatoare de gazde, anunță Mediafax

Fanii Angliei vor fi excluși de la meciul de vineri din Qatar împotriva Statelor Unite ale Americii, dar și de la viitoarele partide de la Cupa Mondială de fotbal, dacă vor purta costume ale cruciaților, considerate ofensatoare într-o țară musulmană, a anunțat FIFA.

Suporterii Angliei folosesc în mod tradițional imitații de armuri cu lanțuri, căști de plastic și arme de jucărie la meciurile de fotbal. Dar imaginile cu unii fani îmbrăcați în costume de cruciați la partida de luni cu Iran, desfășurată în capitala Qatarului, Doha, au fost criticate pe internet, ceea ce a determinat FIFA să ia măsuri.

„Aceste costume într-un context arab pot fi percepute ca fiind ofensatoare, așa că acesta este motivul pentru care nu sunt permise pe stadioane", a declarat un purtător de cuvânt al FIFA, potrivit Reuters.

Pentru mulți arabi, cruciadele și cruciații reprezintă elemente ale unei perioade istorice dureroase marcate de atacurile creștinilor asupra Ierusalimului și a zonelor din apropiere aflate sub dominație islamică în secolele XI-XIII.

Problemele legate de cultură și drepturile omului au fost în centrul atenției la Cupa Mondială din Qatar. Unii fani din Țara Galilor au primit ordin să își scoată șepcile cu culorile curcubeului ale comunității LGBT la primul meci al echipei lor.

De asemenea, căpitanii Angliei, Țării Galilor, Belgiei, Olandei, Elveției, Germaniei și Danemarcei au renunțat la planurile lor de a purta banderolă pentru a susține drepturile comunității LGBT, la presiunea FIFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.