Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3 formule de Guvern. Variantele de pe masa lui Dacian Cioloș

sah

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, are la dispoziție trei variante pentru formarea Guvernului, care merg de la o garnitură deschisă partidelor politice până la alegerea miniștrilor exclusiv împreună cu Klaus Iohannis, spune fostul premier Adrian Năstase:

a) formula guvernului Stolojan – se adresează partidelor, cerându-le candidati pentru ministere (specialisti, „tehnocrati”, membri sau nemembri de partid), in baza unui algoritm;

b) formula guvernului Isărescu – se adresează doar unei singure zone politice, posibil PNL plus sateliti (varianta CDR);

c) formula „guvernul meu” – premierul desemnat stabileste ministrii cu presedintele Johannis, preluând candidati din zona unor ONG-uri de dreapta si, posibil, din zona diplomatilor. In acest caz, trebuie să fie atent la votul de investitură dar si la sustinerea ulterioară in Parlament.

"Desemnarea lui Dacian Ciolos, să nu ne mintim, inseamnă probabila instalare, sub acoperirea ideii de tehnocratie, a unui guvern de dreapta in România, in locul guvernului de stânga si pregătirea dreptei pentru alegerile de anul viitor.  Probabil că in Parlament, PSD va descoperi, cu uimire că se află in opozitie, dacă nu va accepta o pozitie umilitoare, minoritară, in noul guvern. Nu cred că prin desemnarea unui premier tehnocrat, toate partidele vor fi in opozitie!", mai spune Năstase pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.