Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu exerciţiu 'SEISM 2016':Pagube şi distrugeri în urma unei replici de 5,6 grade pe Richter

inquamphotos.com / Octav Ganea
exercitiu seism

Scenariul exerciţiului "SEISM 2016", care are loc marţi, arată că o replică de 5,6 grade pe Richter a produs noi pagube şi distrugeri, una dintre zonele afectate fiind cartierul Pantelimon din Bucureşti, unde au fost avariate trei blocuri de locuinţe. "În zona centrală a Capitalei, echipele de intervenţie au identificat peste 18 imobile în diferite stadii de avariere. În acest moment, efectivele MAI intervin pentru salvarea de vieţi omeneşti. Din primele estimări ar fi vorba de peste 100 de persoane rănite, 300 de persoane sinistrate şi posibil persoane decedate", arată scenariul simulării, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, transmis Agerpres.

O altă zonă afectată, conform scenariului, este cartierul Pantelimon, unde au fost avariate 3 blocuri de locuinţe, din primele evaluări fiind 450 de răniţi şi 400 de persoane sinistrate, existând posibilitatea să fie şi persoane decedate. De asemenea, potrivit datelor fictive folosite la exerciţiu, un alt cartier afectat este Pajura, unde 10 case şi 3 blocuri cu 10 nivele au fost afectate, estimându-se un număr de 160 de răniţi şi 400 de persoane sinistrate.

"Replica a produs efecte şi în judeţul Iaşi. Din datele furnizate până la această oră, 15 imobile de locuit din zona centrală a oraşului au fost afectate. Din primele date, sunt 800 de răniţi, 300 de persoane sinistrate şi posibil şi persoane decedate", prevede scenariul exerciţiului. Ministerul Afacerilor Interne subliniază că toate aceste date sunt fictive, fiind folosite în cadrul exerciţiului, fără a viza situaţii reale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.