Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu funebru avansat de Ilan Laufer, fost ministru al IMM-urilor: România se va confrunta cu o criză de proporții, în 2023

Facebook
Ilan Laufer

În 2023 România va intra în recesiune economică, cauzată de suprapunerea mai multor crize acute care afectează grav economia, avertizează Ilan Laufer, fost ministru al IMM-urilor, din partea PSD. Laufer spune că prețurile vor exploda, afacerilor vor risca falimentul, iar românii ar putea sta la propriu în frig.

Criza alimentară pusă în mișcare de:

a) Procentul animamelor sacrificate în abatoare, care s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut. Cauza: fermierii nu mai pot suporta costurile foarte mari pe timp de iarnă.

b) Fermierii au redus suprafețele care vor fi arate pentru anul viitor. Cauza: prețurile foarte mari la îngrășăminte.

Criza IMM-urilor românești: procentul de IMM-uri închise a crescut cu 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Acest indicator, de sine stătător, anunță o contracție a economiei.

Criza dobânzilor afectează pe de o parte IMM-urile care nu mai pot avea acces la finanțare și capital de lucru sau, dacă au, devine atât de scump încât nu mai reușesc să facă profit. Pe de altă parte, persoanele fizice cu credite bancare ajung să plătească rate chiar și de două ori mai mari, iar cei care nu le mai pot achita riscă să își piardă locuința.

Criza energetică ce se acutizează pe zi ce trece, va atinge apogeul în lunile februarie/martie 2023, atunci când riscăm să rămânem, la propriu, fără căldură și lumină.

Inflația năucitoare care a depășit 30% la alimentele de bază și care continuă să scadă, pe zi ce trece, puterea de cumpărare a românilor.

În loc să vină cu soluții reale pentru creșterea producției, pentru susținerea firmelor românești, pentru protecția cetățenilor în fața samsarilor de energie și a băncilor, care îi vor executa silit fără să stea pe gânduri, Guvernul mărește salariile primarilor și parlamentarilor, crește pensiile speciale nesimțite samd.

Nota de plată va fi decontată tot de pensionarii cu venituri foarte mici, de cei care vor plăti taxe mai mari cu 50% de anul viitor și de IMM-urile cărora le-au fost mărite taxele și impozitele și micșorate plafoanele pentru cifra de afaceri.

Concluzia este una simplă: economia României lasă în urma creșterea economică și privește spre inevitabila intrare în recesiune și spre criza economică ce se va produce în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.