Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu inedit: Cine sabotează intrarea României în programul Visa Waiver

alephnews.ro
visa waiver

Românii vor putea călători fără vize în Statele Unite după acceptarea României în programul Visa Waiver, condiția necesară fiind ca rata de refuz la cererile depuse de români pentru viză americană să fie mai mică de 3%.

  • Context: Cele mai recente date oficiale indică faptul că rata de refuz a vizelor pentru SUA solicitate de români a fost de 8,79% pentru anul fiscal 2023, într-o descreștere accelerată în ultimii trei ani (17,03% în 2021, 12,61% în 2022), iar liderii politici de la București au spus că este posibilă ridicarea vizelor pentru români în 2025.

Președintele Asociației Românilor din Italia, Eugen Terteleac, a transmis miercuri, într-un comunicat de presă, că acceptarea României în programul Visa Waiver poate fi ratată chiar dacă în România se îndeplinesc condițiile impuse de refuz sub 3%. Problema, spune Terteleac, o reprezintă cererile pentru viză depuse de românii din străinătate, unde se înregistrează rate uriașe de refuz și care sunt contabilizate tot în dreptul României.

Cine ar profita

„Devine tot mai clar că forțele oculte/specializate acționează pe toate căile de ademenire, de captare, folosindu-i pe românii din diaspora (...) și trimițându-i la consulatele americane din străinătate să ceară viză (deși nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate) sub mirajul unor promisiuni de îmbogățire peste noapte odată ajunși în America”, susține Eugen Terteleac.

Acesta afirmă că situația este speculată de inamicii României.

„Astăzi, rata de refuz a cetățenilor așa-ziși „români” la unele consulate americane din Europa este de peste 30%. Barcelona sau Milano, spre de exemplu, sunt regiuni unde KGB-ul reușește să provoace această rată de refuz. Deci celulele rusești de influență/sabotaj instalate în aceste țări atacă direct România și totodată aceste celule pot primi și alte misiuni să atace țările UE”, se mai arată în comunicat.

Sfat pentru românii din străinătate

Terteleac face un apel la românii din străinătate să nu aplice „orbește” pentru viza americană pentru că altfel diaspora va fi scoasă „țap ispășitor” în cazul unui eșec în Visa Waiver.

„Apelul nostru pentru românii din străinătate este: nu vă lăsați manipulați, nu vă puneți (inconștient) în serviciul dușmanilor României, nu cereți vize la consulatele Americii din străinătate! Nu aplicați orbește pentru viză! Dacă aveți nevoie, mergeți la București, acolo veți găsi și consultanți profesioniști, avocați care vă pot ajuta legal în acest demers”, a mai transmis președintele Asociației Românilor din Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.