Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu la Guvern: protocol pentru a declara industria de apărare prioritară pentru economie

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila guvern

Industria de apărare ar putea fi declarată prioritară pentru economia românească şi urmează să fie semnat un protocol la nivel de Guvern în acest sens, a declarat, duminică seara, la Antena 3, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Întrebat de ce doar industria de IT beneficiază de impozit zero pe venit, ministrul a răspuns că sunt şi alte categorii pe care Guvernul se gândeşte să le încurajeze, ultima discuţie în acest sens vizând industria de apărare.

"Mai sunt şi alte categorii pe care ne gândim să le încurajăm, alte industrii unde România are potenţial. Nu ştiu, industria textilă, industria constructoare de maşini, şi aici s-au purtat discuţii pentru a încuraja. Ultima discuţie a fost pe industria de armament şi cred că săptămâna aceasta sperăm să semnăm la nivel de Guvern cu doamna prim ministru un protocol pentru a declara la fel industria de armament ca fiind pentru economia românească prioritară. Şi aici vă spun ce le-am spus colegilor mei, la Apărare şi Economie. Poate numirea celor doi miniştri în Guvern trebuie să se facă ţinând cont de ce? Ministrul Economiei are industria de apărare în subordine, şi partea de armată se înzestrează cu ce producem în România şi din afară. Şi atunci cei doi miniştri să se preocupe amândoi ca din 2% din PIB să rămână marea parte a sa în ţară. Adică să faci producţie, să faci cercetare în ţară. Acesta trebuie să fie un criteriu de perfomanţă pentru cei doi miniştri", a spus Teodorovici.

El a subliniat, legat de industria de IT, că la nivel de digitalizare România este "foarte scăzută", şi a dat ca exemplu partea de stat, marea parte a agenţiilor şi ministerele.

Citește și: VIDEO - Rareș Bogdan s-a contrat cu Bogdan Chirieac la România TV: Sunteți de acord să vă autoflagelați? / Propuneți o chestie comunistă sau fascistă! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.