Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu: Sucurile s-ar putea scumpi cu 25%

www.descoperalumea.ro
sucuri carbogazoase

Cei mai mari producători de băuturi răcoritoare din industria românească, precum Coca-Cola, PepsiCo, Romaqua Group Borsec, Maspex România, Parmalat, Red Bull, Pfanner, transmit într-un comunicat de presă că introducerea unei taxe pe zahăr, așa cum intenționează Guvernul, nu va aduce venituri suplimentare la buget, dar va scumpi băuturile.

„Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare, care reunește cei mai mari producători de băuturi răcoritoare din România, reiterează avertismentul că introducerea unei noi taxe pentru băuturile răcoritoare va avea un impact profund negativ atât asupra consumatorilor, prin scumpiri semnificative ale produselor, cât și asupra întregului lanț valoric al industriei. Deși scopul declarat al Guvernului este acoperirea golurilor din buget, o astfel de măsură disproporționată și discriminatorie nu va conduce decât la creșterea prețurilor, scăderea vânzărilor și, implicit, la diminuarea încasărilor la bugetul de stat. Mai mult, o acciză pe băuturile răcoritoare, mai ales în rândul tinerilor, ar putea genera un consum mai ridicat de alcool, precum și o creștere a pieței negre, cu efecte negative pentru consumatorii români, bugetul de stat și industria de băuturi răcoritoare”, conform comunicatului.

Impactul imediat al unei noi taxe va determina, în primul rând, creșterea prețului mediu pe litru la raft între 15-25%, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.