Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene de coșmar după atacul rușilor la Zaporojie: familie ucisă în atac; 'Este o ruşine, era o familie tânără' - VIDEO

Twitter Nexta
zaporojie

Un bărbat în vârstă de 50 de ani şi fiica sa de 11 ani au fost ucişi după ce forţele ruseşti au lovit duminică dimineaţa devreme o clădire rezidenţială din oraşul Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, au declarat autorităţile locale, transmite Reuters, relatează News.ro.

Secretarul consiliului municipal, Anatoli Kurtev, a declarat că două rachete au distrus o clădire şi au avariat alte câteva zeci în atacul din timpul nopţii.

Ce au găsit autoritățile

Salvatorii au efectuat duminică dimineaţă operaţiuni de căutare printre mormane de beton şi moloz, pe fondul sirenelor care anunţau noi raiduri aeriene.

Serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă al Ucrainei a anunţat că o femeie în vârstă de 46 de ani, pe care a identificat-o ca fiind soţia, respectiv, mama victimelor, a fost scoasă dintre dărâmături. Guvernatorul regional Iuri Malaşko a declarat pentru Reuters că ea a fost transportată la un spital şi se află în stare gravă.

Pereţii prăbuşiţi au dezvăluit rămăşiţele carbonizate ale sufrageriei familiei, unde încă atârnau un televizor şi dulapuri de perete spulberate de suflul exploziei. Un cadavru, despre care rezidenţii locali au spus că este cel al bărbatului ucis, era înfăşurat într-o pătură în apropiere.

Reacția unui vecin

"Este o ruşine, era o familie tânără", a declarat vecinul lor, Viktor Hrankin, în vârstă de 72 de ani.

Lovitura a fost cea mai recentă dintr-o serie de atacuri recente asupra unor obiective civile din regiune, în timp ce ofenisva rusă de iarnă pare să se fi soldat cu un eşec, în timp ce armata ucraineană se pregăteşte de o contraofensivă.

Ce spun rușii

Ministerul rus al Apărării a afirmat duminică că a distrus un depozit care conţinea 70.000 de tone de combustibil în apropiere de Zaporojie, precum şi depozite militare ucrainene în regiunile Doneţk şi Zaporojie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.