Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scepticism în PSD în privința legilor justiției: 'Probabil Klaus Iohannis nu le va promulga'

psd sigla

Preşedintele organizaţiei Alba a Partidului Social Democrat (PSD), deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, probabil, şeful statului nu o să promulge legile Justiţiei, caz în care se va face "efort serios" ca "orice inadvertenţă" să fie "remediată" de către Parlament. 

"Putem să spunem că au fost dezbateri foarte mari. Intenţia, şi eu sper ca şi finalitatea, ca legile care vor ieşi să fie (...) mult mai bune decât ceea ce au fost. Sigur, probabil că, am înţeles că au fost contestate, şi în stânga şi în dreapta, probabil că preşedintele nu le va promulga, dar cred eu că această perioadă de sărbători ne va da posibilitatea să medităm foarte mult asupra legilor şi dacă ele vor fi respinse sau nepromulgate, cu siguranţă se va face efort serios ca orice inadvertenţă, orice lucru care nu este aşa cum ar trebui să fie va fi remediat, aşa cum am spus, cu votul Parlamentului. Până la urmă, trebuie să înţelegem cu toţii că Parlamentul este forul legislativ. Acolo se croiesc, acolo se dezbat, acolo se votează legile într-o ţară normală, în care pretindem cu toţii că facem parte", a precizat Ioan Dîrzu, conform agerpres.ro.

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la DNA - Fost director la Apele Române, trimis în judecată de procurori


El a mai sus că PSD - ALDE sunt deschise "oricăror discuţii, dezbateri şi modificări spre mai bine". 

Singurul deputat PSD de Alba a criticat modul în care parlamentarii USR s-au manifestat la votul pe legile justiţiei. 

"Bun, contestăm, cu goarnă, cu pancarte, dar nu venim cu propuneri. Deci s-ar fi dorit: 'Noi, USR, nu suntem de acord cu treaba asta, dar venim cu propuneri'. Nimic constructiv, decât distructiv. Nimic pozitiv, decât împotrivă. Şi atunci este o atmosferă din asta destul de jenantă, fie vorba între noi, când vezi că la prezidiul Parlamentului se ridică 15-20 câţi sunt şi boicotează. Sigur, este un act democratic, dar eu cred că trebuie să vii cu nişte soluţii şi vii să spui: nu este bun articolul din legea nu ştiu care şi credem că pentru noi ar fi mai bine aşa", a susţinut deputatul Ioan Dîrzu.

Noi mărturii despre dubla sinucidere din Iaşi: Ce spune cel care a găsit cadavrele


În opinia liderului PSD Alba, "România, sau Parlamentul, nu are opoziţie, iar cei de la USR atârnă ca un pietroi greu de gâtul Parlamentului prin gesturi, prin atitudine şi prin ceea ce vor să facă". Dîrzu a susţinut că USR vrea să schimbe votul prin presiuni. "Că or fi externe, că or fi interne, rămâne de văzut şi de analizat", a declarat acesta. 

În ceea ce priveşte recenta propunere legislativă, depusă de către mai mulţi parlamentari PSD, ce prevede executarea la domiciliu a pedepselor cu închisoarea de până la 3 ani, precum şi un prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu, Ioan Dîrzu a spus că este o iniţiativă care urmează să fie dezbătută, iar din dezbaterile respective lucrurile "se vor aşeza exact cum ar trebui să se aşeze" înainte ca ea să devină lege. 

"Nu putem să ne spunem care este părerea noastră. Sigur, votul majorităţii va decide ceea ce trebuie să se întâmple acolo. Unii spun că este prea mic, alţii că trebuie scos, alţii că nu ar trebui să existe. Sigur, ăsta este jocul democratic, supunerea la vot şi dezbaterile în care eu am mare, mare încredere", a declarat Ioan Dîrzu, întrebat punctual despre cum anume apreciază pragul de 200.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.