Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb de replici Iordache - PNL: Un tur, două tururi, 7 tururi, foarte bine!

digi24
florin iordache

Membrii comisiei juridice a Camerei Deputatilor s-au contrazis marti pe tema legislatiei electorale, discutia tensionata fiind marcat de acuzatii si ironii.

Liberalii si USR-istii au cerut sa se discute OUG care instituie alegerea sefilor de CJ intr-un singur tur. PNL si USR vrea respingerea ordonantei de urgenta emisa de fostul Guvern Dancila si care se va aplica la viitoarele alegeri locale. In schimb, PNL si USR sustin ca alegerea sefilor de CJ sa se faca indirect, de consilierii judeteni.

Șeful comisiei, Nicușor Halici (PSD), a spus ca toate legile electorale au fost trimise la comisia speciala, astfel ca urmeaza alt proces legislativ. Dupa ce comisia pentru legislatia electorala va elabora legile care sa inglobeze toate propunerile de Parlament, proiectele vor merge la Senat si pe urma la Camera Deputatilor pentru vot final.

„Nu am ce sa supun la vot pentru ca nu mai suntem sesizati”, a spus Halici.

Vicepreședintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD), le-a spus liberalilor, ironic:  „Aveti majoritate in acea comisie. Discutam acolo, un tur, doua tururi, 7 tururi, foarte bine”.

„Dle Iordache, eram acolo ieri, nu ati pomenit niciun cuvant despre desesizare. V-am atras atentia si atunci ca vreti sa tergiversati. A trimite nu inseamna desesizare. Aceasta comisie e in continuare investita, din punctul nostru de vedere, alaturi de comisia speciala”, a spus Gabriel Andronache (PNL).

„Nu facem interviuri aici”, a zis liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, dupa ce Iordache a inceput sa primeasca intrebari de la PNL si USR.

Liderul deputatilor USR, Stelian Ion, a zis ca 'teoretic se putea da si un vot in plen pentru ca termenul a fost depasi” si ca „exista precedent cu o lege care a primit raport de la juridica desi avea prevederi pentru comisie speciala”.

„Ce faceti dvs acum este abuz”, i-a acuzat Andronache pe social-democrati.

„In mod evident doriti sa tergiversati aducerea la final a procedurii privind aceasta OUG pentru care noi sustinem respingerea. De asemenea, proiectul pe doua tururi. Este regretabil ca faceti lucrul acesta si fac apel la dvs sa depasiti aceasta faza”, a mai zis liberalul.

„Eu as fi mai atent cu abuzurile, ar trebuie sa va uitati la dvs in curte, angajarea raspunderii. Daca sunteti convins ca este un abuz, va solicit sa sesizati pe cine doriti dvs.”, i-a raspuns liderul comisiei juridice, Nicusor Halici (PSD).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.