Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare majoră în regulamentul Ligii I: S-a eliminat baremul de puncte din play-out

razvan burleanu

Echipele din Liga I nu vor mai fi sancționate cu depunctarea din acest sezon pentru neîndeplinirea baremului de 15 puncte în play-out conform unei hotărâri luate vineri de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. "Astăzi a fost luată o decizie importantă, mă refer aici la eliminarea obligativității îndeplinirii baremului de puncte pentru echipele din play-out-ul Ligii I", a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu, la finalul ședinței Comitetului Executiv.

Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice prevedea la articolul 29, punctul 4, că formațiile participante la play-out clasate la finalul fazei a II-a pe locurile 6, 7 și 8 au obligația să obțină în play-out minimum 15 puncte, în caz contrar urmând a începe sezonul următor cu o penalitate de puncte calculată ca diferență între punctajul minim (15) și numărul de puncte obținut, indiferent de categoria competițională în care vor evolua. Un exemplu este ACS Poli Timișoara, echipă care a început ediția 2016-2017 a Ligii I cu o penalizate de 8 puncte pentru neîndeplinirea baremului în ediția 2015-2016.

Tot în ședința de vineri, Comitetul Executiv a aprobat sistemul competițional și sistemul de promovare — retrogradare din Liga a 3-a pentru sezonul 2016 — 2017 după cum urmează: promovează în Liga a 2-a echipele aflate pe primele locuri în fiecare dintre cele 5 serii și retrogradează un număr de 15 cluburi, respectiv locurile 15, 14 și 13 din seriile de 15 echipe, respectiv locurile 14 și 13 din seria de 14 echipe plus o echipă — cel mai slab clasată de pe locul 12 din toate cele 5 serii. În situația în care în urma deciziilor organismelor jurisdicționale se vor produce modificări, în sensul admiterii CS Farul Constanța în competiție, urmează a retrograda un număr de 16 echipe. Pentru stabilirea echipei cel mai slab clasate de pe locul 12 se vor avea în vedere doar rezultatele înregistrate de aceasta cu echipele de pe locurile 1 — 11. De asemenea, din sezonul competițional 2017-2018 s-a stabilit ca Liga a III-a să fie formată din 5 serii a câte 16 echipe. Comitetul Executiv a menținut aceeași componență a comisiilor jurisdicționale din cadrul FRF pentru sezonul 2016-2017 și a aprobat cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării jocului România — Muntenegru din cadrul preliminariilor CM 2018, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.