Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări constituționale în Ungaria: Premierul Viktor Orban trece la îndeplinirea obiectivelor anunțate în campania electorală

FOX NEWS
Viktor Orban

Guvernul Ungariei intenționează revizuirea majoră a constituției țării în toamnă, a declarat vineri premierul Viktor Orban la radioul public, conform Reuters.com.

El a spus că o discuție despre modificările aduse Constituției din 2011 va începe în septembrie și ar putea dura până la un an și jumătate, conform aceleiași surse.

Vezi și: Donald Trump, decizie ULUITOARE - Vrea să îl invite pe Kim Jong-Un la Casa Albă

Viktor Orban, reconfirmat premier la alegerile din 8 aprilie, a câștigat pentru a treia oară la rând șefia guvernului, iar partidul său, FIDESZ, a obținut două treimi din locurile parlamentare.

Deși nu a dezvăluit detalii suplimentare cu privire la modificările din constituție planificate, surse din partid au afirmat imediat după încheierea campaniei electorale că FIDESZ are de gând să implementeze o politică anti-migrație și un proiect de lege, „Stop Soros!” care urmărește înăsprirea legilor privind ONG-urile și finanțările acestora.

Ultimul amendament, al cincilea, al constituției Ungariei după intrarea în vigoare la 1 ianuarie 2012, au dat o formă conservatoare statului maghiar, confirmând tendințele discursului premierului Viktor Orban. Elemente importante ale schimbării au ținut de o definire a familiei, împuternicirea autorităților locale pentru evacuarea persoanelor fără domiciliu fix (refugiați), recunoașterea unei religii de către Parlament și nu de către organele justiției.

De asemenea, de la ultima revizuire, Viktor Orban și-a extins bazinul electoral, permițând acordarea facilă a cetățeniei maghiare pentru minoritățile maghiare din statele vecine, astfel că maghiarii din Transilvania și Voivodina au putut participa la exercițiul electoral de la Budapesta.

În urma ultimei campanii electorale și anunțării noilor măsuri ce vor fi luate, premierul maghiar a revoltat din nou, prezentând harta Ungariei Mari din biroul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.