Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări la vârful BNR - Cinteză a cedat locul de şef al supravegherii băncilor

Agerpres
BNR

Direcția Supraveghere din cadrul Băncii Naționale a României va avea o nouă conducere începând cu data 1 octombrie: Adrian Cosmescu va prelua funcția de director al Direcției Supraveghere, iar domnul Nicolae Cătălin Davidescu pe cea de director adjunct, anunță banca centrală.

Adrian Cosmescu are o carieră de peste 20 de ani în domeniul supravegherii bancare, din 1999 deținând funcția de director adjunct al Direcției Supraveghere și îi succede lui Nicolae Cinteză, pensionat la data de 1 august a.c.

Nicolae Davidescu are o experiență de 17 ani în cadrul Direcției Supraveghere, iar din 2016 ocupă funcția de șef serviciu la Serviciul monitorizarea aplicării sancțiunilor internaționale, prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului.

Potrivit statutului (Legea nr. 312 din 28.iun.2004), BNR este responsabilă cu supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, în scopul asigurării funcţionării şi viabilităţii sistemului bancar.

Potrivit unor surse din mediul bancar, Nicolae Cinteză, fostul șef al Supravegherii, ar putea deveni consilierul lui Mugur Isărescu pe probleme de supraveghere bancară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.