Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şcoală din mediul rural, dotată cu laborator smart prin grija unei asociaţii - Mesajul ministrului Educației

virginradio.ro
concurs robotica

Şcoala Gimnazială "Constantin Stere" din comuna prahoveană Bucov a inaugurat un laborator smart, utilat cu laptopuri cu licenţe şi softuri de design grafic, tablă interactivă, ochelari VR, roboţi educaţionali multifuncţionali, "perete verde" pentru agricultura pe verticală, imprimante, scannere şi creioane 3D, potrivit news.ro.

Laboratorul a fost realizat prin grija unei asociaţii, cu sprijinul a şase companii private care au făcut donaţii, iar ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a fost prezent la Bucov marţi, afirmă că ministerul îşi propune dotarea a câte 30 de şcoli în fiecare judeţ cu astfel de tehnologie.

"Este un lucru absolut necesar, introducerea noilor tehnologii în şcoli. Am spus că echitatea este problema de bază a şcolilor, a învăţământului românesc.

Citește și: Poziție FERMĂ a șefului DNA în fața judecătorilor din CSM - Respinge ALEGAȚIILE acestora....

Este nevoie să ne concentrăm îndeosebi pe şcolile din mediul rural pentru a reduce diferenţa. Accesul elevilor din mediul rural la noile tehnologii este extrem de important. (..)

Aceste exemplu trebuie replicat la nivel naţional. Proiectul Ministerului Educaţiei este de a avea cel puţin 30 de şcoli în fiecare judeţ în care să existe aceste laboratoare în care noile tehnologii să fie integrate”, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, aflat în vizită în noul laborator smart.

Răspunzând unei întrebări, Sorin Cîmpeanu a afirmat că în localităţile în care pragul de infectare de şase la mia de locuitori va fi depăşit situaţia va fi una temporară, iar elevii vor putea reveni în bănci într-un timp "scurt", de una-două săptămâni.

"Susţinem digitalizarea. Nu toate şcolile au astfel de laboratoare, nu toate şcolile au conectivitate, nu toate şcolile au profesori pregătiţi, nu toate şcolile au acces la conţinut digital, aproape nicio şcoală nu are acces la platforme de evaluare prin care să avem relevanţa evaluărilor elevilor.

Până când nu vom avea toate aceste lucruri este esenţial să avem învăţământ cu prezenţă fizică, pentru a nu înregistra pierderi încă şi mai mari decât cele foarte mari pe care le-am înregistrat deja pe perioada predării online şi în sistem hibrid”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

La Bucov, prin grija unei asociaţii, a fost inaugurat un laborator utilat cu laptopuri cu licenţe şi softuri de design grafic, tablă interactivă, ochelari VR, roboţi educaţionali multifuncţionali, "perete verde" pentru agricultura pe verticală, imprimante, scannere şi creioane 3D.

Proiectul laboratorului de care vor beneficia gratuit câteva sute de elevi ai şcolii a fost gândit şi implementat de Asociaţia INACO-Iniţiativa pentru Competitivitate, cu sprijinul a şase companii private donatoare.

Acesta este cel de-al şaselea laborator digital din România, primele cinci fiind în şcoli din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.