Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şcolile din Lituania se vor redeschide pe 1 septembrie, iar activităţile de predare vor avea loc în sălile de clasă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală sala de clasa

Şcolile din Lituania se vor redeschide pe 1 septembrie, iar activităţile de predare vor avea loc în sălile de clasă, după ce sistemul educativ din această ţară a adoptat un format online în contextul pandemiei de coronavirus, au anunţat joi autorităţile lituaniene, citate de DPA, potrivit Agerpres.

"Anul şcolar va începe în sălile de clasă, ca de obicei", a declarat ministrul lituanian al Educaţiei, Algirdas Monkevicius, într-o conferinţă de presă.

După ce şcolile au fost închise în ultima parte a precedentului an şcolar din cauza pandemiei de COVID-19, cursurile vor fi din nou organizate în unităţile de învăţâmânt din Lituania într-un regim normal şi regulat, fără ca măsura de purtare a măştilor sanitare să fie obligatorie.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Totuşi, ministrul Monkevicius a adăugat că şcolile ar putea să impună obligativitatea purtării măştilor de protecţie, dacă infecţiile locale vor depăşi pragul de 16 cazuri la 100.000 de locuitori. Dacă mai mult de 24 de persoane la 100.000 de locuitori vor fi infectate, atunci şcolile ar putea să treacă din nou la formatul de predare online.

"În prezent, nicio municipalitate nu se încadrează în aceste criterii şi nu există niciun motiv să credem că situaţia se va schimba", a declarat ministrul Educaţiei.

Lituania, o ţară de pe ţărmul Mării Baltice, cu o populaţie de 3 milioane de locuitori, a raportat 2.171 de cazuri de COVID-19 şi 81 de decese asociate noului coronavirus.

Guvernul de la Vilnius a reintrodus restricţii mai stricte după recenta creştere a numărului de infectări, iar măştile sanitare au devenit obligatorii în spaţiile publice şi în transportul în comun din data de 1 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.