Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scoţia găzduieşte propriul eveniment în onoarea noului monarh, la două luni de la încoronarea lui Charles al III-lea

Scotia Marea Britanie

Scoţia va găzdui propriul eveniment pentru a marca urcarea pe tron a noului monarh, Charles III, la două luni de la fastuoasa încoronare din Westminster Abbey, Londra, scrie AP, potrivit news.ro.

Deşi Charles şi regina Camilla nu vor fi încoronaţi pentru a doua oară, miercuri, la Edinburgh, festivităţile vor include o coroană, trăsuri trase de cai, cavalerie şi un survol al Red Arrows, echipa de acrobaţie aeriană a Forţelor Aeriene Regale, în timp ce Scoţia îşi sărbătoreşte relaţia unică cu monarhia.

Punctul central al evenimentului este o slujbă de mulţumire la Catedrala St. Giles, unde Charles va primi distincţiile scoţiene - coroana, sceptrul şi sabia de stat folosite odinioară pentru a-i încorona pe regii şi reginele Scoţiei. Piatra Destinului, un simbol important al identităţii scoţiene, va fi, de asemenea, mutată în catedrală pentru festivităţi.

Prezenţa acestor icoane ale naţiunii scoţiene este un semn de respect pentru o ţară care este foarte mândră de istoria sa şi în care dorinţa unora de independenţă nu s-a stins niciodată, chiar dacă este legată de Anglia şi de Regatul Unit din 1707. Guvernul naţional al Scoţiei este condus de Partidul Naţional Scoţian, care solicită un al doilea referendum pentru independenţă.

"Nu este o încoronare'', a declarat George Gross, expert în încoronări la King's College din Londra. ''Dar este foarte simbolic în sensul că Scoţia are propria identitate''.

Evenimentele de miercuri de la Edinburgh sunt o continuare a efortului lui Charles de a consolida legăturile cu oamenii din cele patru naţiuni care alcătuiesc Regatul Unit, în timp ce încearcă să arate că monarhia veche de 1.000 de ani rămâne relevantă în Marea Britanie modernă. La scurt timp după moartea mamei sale, regina Elizabeth a II-a, în septembrie anul trecut, Charles a vizitat Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor înainte de a participa la funeraliile de stat din Londra.

La fel cum ceremonia de încoronare din mai a oferit indicii cu privire la natura multiculturală a Marii Britanii de astăzi, slujba religioasă de miercuri va include un psalm cântat în gaelică. De asemenea, Charles va primi o nouă sabie realizată de artizani scoţieni şi numită după Elizabeth. Sabia va fi folosită în locul actualei săbii de stat, care a fost făcută în 1507 şi este prea fragilă pentru a fi folosită în cadrul ceremoniei.

Dar unii scoţieni nu vor sărbători, deoarece oamenii din întreaga Marea Britanie se confruntă cu o criză a costului vieţii alimentată de costurile ridicate ale alimentelor şi energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.