Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scoția trebuie să câștige împotriva României la Cupa Mondială înainte de meciul cu Irlanda

rugby.ro
rugby

Selecţionata Scoţiei trebuie să obţină o victorie zdrobitoare în faţa României, cu bonus ofensiv, sâmbătă seara la Lille (ora 22:00), pentru a da un parfum de optime de finală confruntării cu Irlanda, programată o săptămână mai târziu, epilogul acestei brutale Grupe B a Cupei Mondiale de rugby din Franţa, scrie AFP.

"Este crucial", a recunoscut căpitanul Grant Gilchrist, în absenţa lui Jamie Ritchie, afectat de un protocol pentru comoţie cerebrală, conform agerpres.

"Acest weekend este vital", a continuat Gilchrist, conştient de necesitatea de a câştiga marcând patru eseuri. "Este singurul lucru pe care îl putem controla în acest moment. Fără cinci puncte luate în acest weekend, nici măcar nu are rost să vorbim despre următorul", a adăugat el.

Selecţionerul scoţian Gregor Townsend nu a vorbit despre meciul cu Irlanda, dar îl are evident în minte, din moment de a optat pentru o echipă aproape în întregime remaniată împotriva "stejarilor" români, formaţia care a încasat cele mai multe puncte în faza grupelor (79 în medie pe meci).

"Au întâlnit prima şi a doua naţiune a lumii (Irlanda şi Africa de Sud - n. red.). Sunt singur că au învăţat multe din aceste experienţe", avertizează Townsend. "Sunt foarte puternici din punct de vedere fizic, excelenţi la grămadă. Nu ar trebui să-i subestimăm", a adăugat selecţionerul.

Cu treisprezece schimbări faţă de XV-le Ciulinului care a zdrobit Tonga (45-17), ideea lui Townsend rămâne aceea de a nu aborda cu un deficit de prospeţime meciul cu Irlanda, prima naţiune în clasamentul World Rugby, care nu va juca în acest weekend.

Însă, dacă Africa de Sud va câştiga fără bonus ofensiv meciul cu Tonga de duminică, pentru Scoţia ar putea apărea un scenariu crud, unul în care nici măcar o victorie în faţa Irlandei nu ar fi suficientă pentru calificarea în sferturile de finală, adaugă AFP.

România a pierdut fără drept de apel meciurile cu liderul mondial Irlanda (8-82) şi campioana mondială Africa de Sud (0-76), în timp ce Scoţia s-a înclinat la rândul ei în faţa Springboks (3-18), dar a învins Tonga (45-17).

Componenţa echipei Scoţiei pentru meciul cu România: 1. Jamie Bhatti, 2. Ewan Ashman, 3. Javan Sebastian, 4. Sam Skinner, 5. Grant Gilchrist (căpitan), 6. Luke Crosbie, 7. Hamish Watson, 8. Matt Fagerson, 9. Ali Price, 10. Ben Healy, 11. Kyle Steyn, 12. Cameron Redpath, 13. Chris Harris, 14. Darcy Graham, 15. Ollie Smith.

Rezerve: 16. Johnny Matthews, 17. Rory Sutherland, 18. WP Nel, 19. Scott Cummings, 20. Rory Darge, 21. George Horne, 22. Blair Kinghorn, 23. Huw Jones.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.