Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorii se întrec în scandaluri: Anunțul noului președinte al USR

De parcă lumea politicii nu ar fi de ajuns cu scandalurile în care trăiește, scriitorii vor să arate și ei că se pricep și mai bine la aruncarea cu vorbe grele. La USR au avut loc alegeri. Adunarea Generală Extraordinară a USR a votat un nou statut și o nouă conducere. Cristian Teodorescu este noul președinte al USR, iar Florin Iaru și Dan Mircea Cipariu au fost aleși vicepreședinți. Totuși, cel care spune că este președintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), Nicolae Manolescu, a anunțat că membrii autodeclaratei "conduceri a USR" vor fi excluși din acest for, în cadrul Consiliului Național care se va întruni luni.

Citește și: Scandal monstru la Uniunea Scriitorilor: Se anunţă excluderi masive după noile alegeri

Însă, cel votat duminică, Cristian Teodorescu, vine cu noi precizări. El spune că Manolescu e sfătuit prost.

”Dl Nicolae Manolescu ne dă dreptate, fără să vrea

Nu știu cine îl sfătuiește pe dl Nicolae Manolescu, dar îl sfătuiește prost. Iar dacă nu-l sfătuiește nimeni, ci a reacționat de unul singur la comunicatul nostru, a făcut-o ignorînd pînă și statutul după care a fost ales. În loc să vadă dacă nu cumva noi, aceștia puțini, avem dreptate, a anunțat într-un interviu că vom fi dați afară din Uniune la ședința de azi a Consiliului USR.

Știam că asemenea lucruri se supun la vot, nu că președintele anunță dinainte ce va face Consiliul.

Detalii aici: Uniunea Scriitorilor şi-a ales un nou preşedinte: Cine e noul şef al intelectualilor

Dl Nicolae Manolescu se face că nu știe că această Adunare Generală Extraordinară a fost organizată după toate regulile prevăzute de lege. Iar dacă nu știe, cu atît mai trist pentru cei care se lasă conduși de domnia-sa.

Dl Nicolae Manolescu vrea să inducă scriitorii și opinia publică în eroare cu afirmația sa, că „ne-am fi ales între noi”. Am făcut Adunarea Generală Extraordinară potrivit prevederilor legii, nu așa cum susține dl Nicolae Manolescu, că am fi făcut-o ilegal.

Dacă dl. Nicolae Manolescu nu știe legile sau le aplică așa cum îi convine, acesta nu-i un argument să susțină neadevăruri despre noi. Că încearcă să minimalizeze inițiativa noastră îl privește. Dar cînd servește scriitorilor și opiniei publice neadevăruri despre noi, dl Nicolae Manolescu nu face decît să justifice acțiunile noastre și încercarea pe care o facem de a reforma Uniunea Scriitorilor.”, e mesajul lui Cristian Teodorescu.

Citește și: Manolescu a murit de demult, trebuie doar îngropat!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.