Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul din dosarul Adinei Buzatu, pus sub control judiciar pe cauţiune

Scriitorul Eugen Burada, care a fost audiat în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani ce o vizează şi pe stilista Adina Buzatu, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune, au declarat, luni, surse apropiate anchetei.

Citește și: S-a mai stins o actriţă dragă românilor! Dumnezeu s-o ierte!

Potrivit acestora, cauţiunea a fost stabilită la 300.000 lei, la fel ca şi în cazul Adinei Buzatu.

Citește și: Gest disperat făcut de actrița Aimee Iacobescu bolnavă de cancer/ VIDEO

Măsura controlului judiciar pe cauţiune a fost dispusă şi faţă de alte persoane puse sub acuzare în acest dosar, au mai precizat sursele citate.

Citește și: Așa ceva? Un sfert dintre bărbații trecuți de 85 de ani spun că au făcut sex în ultimele 12 luni: Femeile, doar 10% dintre ele

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, împreună cu procurori ai PCA Ploieşti, au efectuat, joi, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în trei judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citește și: O firmă de mașini care îl are ca imagine pe Lionel Messi a trebuit să schimbe numele unui model / VIDEO

Potrivit unor comunicate emise de IPJ Prahova şi PCA Ploieşti, 34 de percheziţii au avut loc în acest dosar la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi din judeţele Prahova, Ilfov, Suceava, Iaşi, acţiunea vizând un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Anchetatorii spun că, în perioada 2012-2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

Citește și: Angela Merkel, întâmpinată cu huiduieli şi fluierături la Dresda. 'Trădătorilor, PLECAŢI!'- VIDEO

Astfel, administratorii unui număr de 20 de societăţi comerciale au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale având drept scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor. Concret, prin intermediul acestor firme ar fi fost efectuate operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

"În baza facturilor emise de societăţile "fantomă" controlate de suspecţi, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei", se arată în documentele citate.

Citește și: Contractul dintre 'clientul' Dan Adamescu şi Black Cube. Care era misiunea spionilor străini

De la adresele vizate în cadrul percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile şi bancare, precum şi unităţi informatice, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.