Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare deschisă a președintelui PER, Dănuț Pop, către Marcel Ciolacu, președinte al PSD și co-lider al Coaliției

Facebook
Danut Pop

Președintele Partidului Ecologist Român (PER), Dănuț Pop, semnează o Scrisoare deschisă adresată președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prin care îl încurajează pe ”viitorul prim-ministru” să acționeze în virtutea declarațiilor de acum cu privire la piața energiei din România și a prerogativelor de premier pe care le va avea la acea vreme:

”SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MARCEL CIOLACU,

Președinte al PSD și co-lider al coaliției de guvernare

Stimate domnule președinte,

Partidul Ecologist Român salută poziționările dumneavoastră privind criza energetică din România, respectiv revenirea la piața reglementată și crearea unei companii unice de distribuție. Împărtășim ideea că piața energiei este o speculă, motiv pentru care considerăm că sedința coaliției de astăzi este momentul oportun de a vă impune în fața partenerilor politici, dar mai ales, în fața ministrului Energiei, Virgil Popescu, care s-a dovedit a fi nu decât inutil, ci mai degrabă dăunător acestei țări, alături de Ludovic Orban și de Florin Cîțu.

Sunteți președintele celui mai mare partid din România și unul dintre cei trei lideri ai coaliției. Solicitările dumneavoastră au o mare greutate, cu atât mai mult că în câteva luni, veti fi premierul României. Ați declarat că liberalizarea prețurilor la energie a fost un eșec. Noi spunem că a fost o trădare a interesului național și o ticăloșie. Stiți foarte bine că nu am fost obligați să facem asta!

Astăzi, România este în criză și românii au nevoie ca politicienii să guverneze pentru ei. Economia de piață nu poate să funcționeze în această perioadă de criză iar PNL-iștii nu sunt interesați să-i ajute pe români. Liberalizarea pieței avantajează doar companiile despre care știm deja că au profituri uriașe. Modelele europene ca Franța, Germania și Anglia ne arată că măsura naționalizării companiilor de distribuție functionează. PER a solicitat rezilierea contractelor și achitarea despăgubirilor față de coloșii din energie și gaze, în loc de măsura compensării. Crearea unei companii unice de distribuție a statutului român și controlul prețului la producător, reprezintă cele mai bune soluții pentru români. Îndrăznețe, dar sigure!

Ne dorim, domnule președinte Ciolacu, să existe efecte ale declarațiilor dumneavoastră, măsuri pe care le-am promovat și noi, si care vor ajuta românii să iasă cu bine din iarnă.

Cu aleasă considerație,

Dănuț POP

Președinte PER”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.