Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis din partea economiștilor - DOCUMENT

Retrimiterea Codului Fiscal în Parlament a dus la o avalanșă a declarațiilor între reprezentanții majorității parlamentare și cei ai Opoziției.

Astăzi le-a venit rândul economiștilor să reacționeze față de gestul președintelui Klaus Iohannis. Astfel, un grup de 41 de profesori de economie, antreprenori, manageri și economiști i-au transmis președintelui o scrisoare deschisă prin care îi solicită promulgarea noului Cod Fiscal.

Textul scrisorii deschise

Urmărind anumite luări de poziție din ultima perioadă cu privire la Codul fiscal, dorim să atragem atenția asupra faptului că, în opinia noastră, oportunitatea politică a scăderii poverii fiscale generată odată cu elaborarea legii referitoare la Codul fiscal se constituie într-o șansă ce nu trebuie ratată. Ințelegem îngrijorările celor care îndeamnă la abordări prudente, responsabile privind starea finanțelor publice", arată cei 41 de semnatari.

Considerăm oportun să ne exprimăm un punct de vedere care, sperăm, într-o primă fază, va determina aprobarea și promulgarea unui Cod fiscal care să-i despovăreze deopotrivă pe angajatori și pe angajați (la Codul actual s-a lucrat și împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri), iar ulterior va constitui o temă de discuție și un punct de plecare pentru formularea unor politici sănătoase de natură să sprijine bunul mers al economiei”, mai precizează aceștia.

Totodată, deși critică apetitul Guvernului pentru măsuri populiste, economiștii susțin însă că ar fi și mai trist ca reducerea poverii fiscale să ajungă doar un țap ispășitor în toată această cacofonie politico-legislativă. ”Credem că tocmai acum, într-o perioadă de creștere economică, este momentul oportun pentru scăderea fiscalității și că această reformă nu poate fi amânată în mod credibil – experiența recentă de pe plan intern și internațional arată elocvent că în condiții de recesiune politicienii nu au capacitatea de a întreprinde acest gen de măsuri, ci din contră”, se arată în încheierea scrisorii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.