Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare pentru Iohannis despre interesele diasporei

Parlamentarii de diaspora solicită printr-o scrisoare transmisă preşedintelui Klaus Iohannis o sesiune de discuţii la Palatul Cotroceni pe tema problemelor ridicate de comunităţile de români de peste hotare, votul prin corespondenţă fiind una dintre temele propuse.

'Deşi puţini la număr (doi senatori şi patru deputaţi), parlamentarii de diaspora au responsabilitatea reprezentării milioanelor de români de peste hotare. (...) Având în vedere datoria noastră constituţională de a prezenta mesajele comunităţilor de peste hotare autorităţilor române, dar şi responsabilitatea specială a Preşedintelui României în politica externă şi în soluţionarea temelor majore de pe agenda societăţii civile - aşa cum este identificarea unei soluţii legislative urgente pentru votul prin corespondenţă - vă solicităm, domnule preşedinte, să analizaţi oportunitatea invitării parlamentarilor de diaspora, deputaţi şi senatori, pentru discuţii şi consultări la Cotroceni', se arată în scrisoarea adresată şefului statului.

Demersul este semnat de senatorii Viorel Riceard Badea şi Adrian Anghel si de deputaţii Ovidiu Raetchi, Aurelian Mihai, Eugen Tomac şi Mircea Lubanovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.