Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrutinul de duminică a blocat Gara de Nord: Studenţii şi elevi au gratuitate pentru a merge la vot

CFR tren

Casele de bilete din Gara de Nord sunt luate cu asalt de către studenţii şi elevii care beneficiază de gratuitatea pentru o călătorie dus-întors la domiciliu în vederea participării la vot. Mulţi dintre ei sunt blocaţi din cauză că trebuie să ia bilet dus-întors pentru a beneficia de gratuitate.

Călătorii sunt îndrumaţi şi spre automatele de bilete din gară, iar reprezentanţii CFR Călători spun că aglomeraţia s-a creat şi din cauză că beneficiarii de gratuităţi nu vin pregătiţi pentru a achiziţiona cursele dus-întors, ci numai dus sau numai întors. „Reiterăm informaţiile anunţate anterior, respectiv că gratuitatea pentru a merge la domiciliu în vederea participării la vot se acordă numai pentru călătoriile dus-întors, nu doar pentru dus sau pentru întors”, a precizat pentru mediafax, Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători.

Elevii şi studenţii cu drept de vot beneficiază, în perioada 8-12 decembrie 2016, de transport gratuit pe calea ferată din localităţile în care studiază către cele de domiciliu şi retur, cu tren Regio şi InterRegio, clasa a II-a, în baza prevederilor OUG 89/2016. „Biletul de călătorie se eliberează de la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj, în baza actului de identitate şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs, sau a adeverinţei care atestă calitatea de elev/student, fiind obligatorie procurarea în acelaşi timp a biletului atât pentru dus (spre localitatea de domiciliu) , cât şi pentru întors (dinspre localitatea de domiciliu). Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 sau 12 decembrie”, a precizat recent, într-un comunicat, CFR Călători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.