Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se adâncește scandalul în AUR: Se insistă cu detectorul de minciuni. Lulea nu va fi exclus din partid

poligraf

Scandal și bolboroseli în AUR, pe tema testelor poligraf pentru liderii locali dar și după ce Marius Lulea, vicepreședinte AUR, a fost amenințat cu excluderea de George Simion, în urma afirmațiilor privindu-l pe Cozmin Gușă.

 

Președintele AUR, George Simion, a declarat duminică seara, în cadrul unei intervenții la Realitatea Plus, că-l va suspenda din funcția de prim-vicepreședinte al partidului pe Marius Lulea, cel care s-a opus candidaturii lui Cozmin Gușă pentru Primăria Capitalei.

Telenovela cu participarea lui Gușă la alegerile locale s-a încheiat la fel de rapid cum a început. George Simion anunțând, după ce i-a oferit lui Cozmin Gușă posibilitatea de a intra în competiția pentru București, că va susține acum candidatura lui Mihai Enache, reprezentantul AUR pentru primăria Capitalei.

Totodată, liderii locali ai AUR sunt așteptați în Capitală luni, 15 aprilie, pentru a se supune unui test poligraf, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Dana Tănasă. Aceasta a subliniat că, prin această inițiativă, formațiunea politică condusă de George Simion își propune să-și demonstreze onestitatea în fața alegătorilor.

 

Se adâncește scandalul în AUR

 

AUR s-a confruntat cu o serie de plecări din partid în ultimul an și de rupturi în ”polul suveranist” pe care formațiunea condusă de George Simion l-a fondat împreună cu alte partide.

Mai mult, luna trecută, George Simion a fost auzit spunând, într-o înregistrare trimisă pe un grup intern de WhatsApp al AUR, că așteaptă de la liderii locale să îi primească „pe toți indiferent ce dubii aveți despre ei, ce escroci sunt“.

Testul poligraf  o premieră în peisajul politic românesc. Purtătorul de cuvânt al partidului AUR a anunțat că liderii vor fi supuși unui test cu detectorul de minciuni, într-o inițiativă menită să arate susținătorilor că formațiunea politică este una cu intenții bune, dar și pentru a verifica loialitatea tuturor membrilor partidului.

„Este o decizie pe care domnul președinte Simion a luat-o și o susținem. Este o decizie justă. Argumentele sunt aceleași ca întotdeauna când mergi la un război: trebuie să asiguri o coeziune a echipei. Trebuie să avem în vedere aceste lucruri în alegeri. Trebuie să asigurăm o coerență a echipei“, a spus Dan Tănasă, în direct, la matinalul B1 TV, moderat de jurnalistul Alex Vlădescu.

Dan Tănasă: Domnul Lulea a făcut unele declarații nefericite

 

În privința fricțiunilor cu Lulea, Dan Tănasă a spus că vicepreședintele AUR este, momentan, suspendat din partid dar că „nimeni nu va fi dat afară“.

„Domnul Lulea a făcut unele declarații nefericite. Noi considerăm că este mai bine să ne sfătuim în interiorul partidului înainte de a face unele afirmații. Important este să mergem înainte, să demonstrăm că suntem singura forță de opoziție din România și să le oferim românilor o alternativă la partidul de stat PNL-PSD.

Nu este nimeni dat afară de nicăieri, este suspendat și nu va fi dat afară din partid. Poziția oficială a partidului vizavi de candidatul de la București este confirmată“, a mai spus Dan Tănasă în intervenția telefonică televizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.