Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se agită spiritele în Irak: două atacuri cu rachetă în zona unde sunt desfășurați soldați ai SUA

space.com
baza aeriana irak

O rachetă a căzut în cursul nopţii de duminică spre luni în apropierea aeroportului din Bagdad, unde sunt desfăşuraţi soldaţi americani, al doilea atac în 24 de ore împotriva intereselor americane, a făcut cunoscut pentru agenţia France Presse un responsabil al serviciilor de securitate irakiene.

Citește și: Mesajul lui Tudorel Toader pentru Anca Alexandrescu: Dragnea, vacanţa la Neptun şi OUG pe amnistie şi graţiere

Armata, care a raportat 34 de atacuri împotriva intereselor americane din Irak de la începutul lui octombrie, a dezminţit însă luni dimineaţă că o rachetă a fost trasă în cursul nopţii.

Sursa din cadrul serviciilor de securitate a precizat că racheta a aterizat fără să explodeze când a atins solul.

Aceste tiruri sunt atribuite de obicei grupărilor proiraniene, dar nu au fost revendicate niciodată de facţiuni cunoscute. Ele au fost reluate în timp ce duminică la Bagdad au avut loc mai multe explozii puternice.

Potrivit unui ofiţer cu rang înalt irakian, atacul din noaptea anterioară a vizat dispozitivul C-RAM, conceput pentru interceptarea rachetelor, instalat în prezent în apropierea ambasadei americane la Bagdad.

Rampe de lansare şi rachete îndreptate spre o bază unde se află soldaţi americani la nord de Bagdad au fost, de asemenea, sechestrate în momentul atacului contra ambasadei.

Aceste noi atacuri sunt văzute ca o provocare la adresa guvernului condus de Moustafa al-Kazimi, considerat apropiat Washingtonului - marele duşman al Teheranului -, şi intervin în perspectiva vizitei în Statele Unite a premierului irakian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.