Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță NOI ATENTATE: Escaladări ale atacurilor teroriste la sfârșit de an

jihad jihadisti islam islamisti

Poliția australiană a avertizat împotriva unei potențiale escaladări a atacurilor teroriste la sfârșitul anului, în timp ce la Melbourne - unde în ianuarie șase oameni au murit într-un atentat cu mașină - are loc o reuniune internațională pentru combaterea terorismului, relatează Xinhua și EFE.

Ross Guenther, responsabil cu lupta antiteroristă în cadrul poliției din statul Victoria, a subliniat pentru cotidianul The Australian că în ultimii doi ani numărul de incidente a crescut la final de an, scrie agerpres.ro.

Citește și: Foarte interesant! Cum arată ‘nepoata necunoscută’ a Regelui Mihai

Poliția statului Victoria (sud-est) găzduiește începând de luni o reuniune de trei zile a Forumului internațional pentru combaterea terorismului, Leadership în combaterea terorismului (LinCT), care are loc pentru prima dată în afara SUA, cu participarea de experți din SUA, Marea Britanie, Canada, Singapore, Noua Zeelandă și Belgia.

Ross Gunther a menționat că țările din așa-zisa alianță "Five Eyes" — Australia, Noua Zeelandă, SUA, Marea Britanie, Canada, care au convenit să coopereze în domeniul informațiilor — sunt de acord în legătură cu o posibilă creștere a amenințării teroriste. Alianța este preocupată că riscul (producerii de atentate) va crește odată cu revenirea combatanților străini, a precizat responsabilul australian.

Citește și: ANRE pregătește o nouă lovitură: Cine vor fi cei afectați

Autoritățile australiene au crescut nivelul alertei teroriste în septembrie 2014 și au aprobat o serie de măsuri vizând prevenirea atentatelor. Totuși, ulterior țara-continent a fost scena a patru atacuri, iar la finele lui noiembrie poliția a reținut un bărbat bănuit că pregătea un atentat de Revelion într-o piață din Melbourne.

De altfel, de luni autoritățile au început să monteze în acest oraș zeci de difuzoare, în cadrul eforturilor de întărire a măsurilor de prevenire a atentatelor. Inițiativa în valoare de 7,5 milioane de dolari americani mai prevede instalarea de camere video suplimentare în cartierul central de afaceri din Melbourne și construirea de parapeți pentru a împiedica accesul mașinilor în zonele pietonale aglomerate.

Citește și: PNL trage un semnal de alarmă: Cum a încălcat Guvernul legea fundamentală a României

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.