Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță noi proteste în Hong Kong

afp
protest hong kong

Mii de protestatari sunt aşteptaţi să iasă pe străzi în districtul turistic din Hong Kong, duminică, pentru a le explica vizitatorilor din China opoziţia lor faţă de proiectul de lege privind extrădarea infractorilor în China, informează Reuters potrivit news.ro

Protestele faţă de proiectul de lege, care a fost recent suspendat, au atras milioane de persoane pe străzile fostei colonii britanice în ultimele săptămâni.
Proiectul de lege, care ar permite ca infractorii să fie trimişi în China pentru a fi judecaţi în tribunalele controlate de partidul comunist, a stârnit indignare printre cetăţenii din Hong Kong, lumea fiind îngrijorată că Beijingul subminează statul de drept din Hong Kong.
Presa din China a scris foarte puţin despre proteste, iar majoritatea ştirilor privind manifestaţiile au fost blocate.
Protestatarii plănuiesc acum să îşi ducă mesajul mai departe chiar la turiştii chinezi printr-un protest care se va încheia la gara care conectează Hong Kong de China.
Lau Wing-hong, care face parte din echipa organizaţională a protestului, a declarat că mitingul va fi unul paşnic şi că se va încheia după ce protestatarii ajung la gară. Nu există planuri pentru a intra în gară.
„Sperăm că acest lucru va arăta că oamenii din Hong Kong pot mărşălui paşnic şi pot aduce această informaţie la vizitatorii din China”, a afirmat Lau.
Poliţia şi gardienii gării protejează toate intrările în gară. Vizitatorii din China au declarat că nu sunt la curent cu protestele şi nu ştiu nimic despre proiectul de lege privind extrădarea. Tot ce ştiu este că guvernul a blocat unele secţiuni ale gării din motive de securitate, au declarat unii dintre ei pentru Reuters.
MTR Corporation, care conduce reţeaua de metrouri a oraşului, a informat că va închide toate intrările în gara West Kowloon, mai puţin o rută pentru pasageri. De asemenea, cafenelele şi restaurantele vor fi închise.
Televiziunea RTHK a informat că peste 1.000 de ofiţeri de poliţie au fost mobilizaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.