Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță PROCESUL MILENIULUI: Facebook a fost dată în judecată într-un caz de TERORISM

140630-facebook-emotions-1749_4f881e85b96bea3a796ae8d7e0ab44c4

Rude ale unor victime israeliene şi americane în urma atacurilor palestiniene au demarat luni la New York o acţiune în justiţie împotriva reţelei de socializare Facebook, pe motivul că aceasta din urmă este folosită şi de gruparea islamistă Hamas, a anunţat ONG-ul israelian Shurat Hadin, citat de AFP.

Demersul judiciar a fost iniţiat de respectivul ONG în numele familiilor a patru cetăţeni israelo-americani şi a unui american ucişi în valul de atentate produse de la începutul lunii octombrie în teritoriile palestiniene, la Ierusalim şi în Israel. Conform AFP, în urma acestor atentate au murit 214 palestinieni, 34 israelieni, doi americani şi câte un eritreean şi un sudanez. Conform autorităţilor israeliene, majoritatea palestinienilor ucişi sunt autorii atacurilor.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

Reclamanţii solicită despăgubiri în valoare de un miliard de dolari, invocând faptul că Facebook îşi pune platforma de comunicare la dispoziţia grupării Hamas şi ar încălca astfel legea antiteroristă americană, ce interzice societăţilor americane să 'ofere sprijin material grupurilor considerate teroriste'.

Conform directoarei ONG-ului israelian, Nitsana Darshan-Leitner, obiectivul demersului judiciar este de o obliga Facebook să-şi înăsprească regulile ce privesc mesajele prin care palestinienii 'incită' la violenţă.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

Anunţul privind lansarea acestei acţiuni în justiţie survine la o săptămână după ce ministrul israelian al securităţii publice, Gilad Erdan, a acuzat reţelele de socializare, şi în mod special Facebook, că sunt responsabile pentru violenţele din Israel şi din Orientul Mijlociu în general, în opinia sa Facebook fiind o platformă de incitare împotriva Israelului, informează agerpres.ro.

Citește și: Culise despre cartea lui Becali si anchetarea Mitropolitului Ardealului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.