Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță PROTESTE masive în toată țara: Transportatorii vor să blocheze Bucureștiul cu un miting URIAȘ în fața Guvernului

Inquam Photos / Mircea Manole
protest transportatori rca Inquam Photos

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat miercuri că a obţinut autorizaţie pentru organizarea unor proteste, în 13 decembrie, în Bucureşti şi în toate marile oraşe din ţară, împotriva pirateriei.

Totodată, în 20 decembrie, din toată ţara se vor deplasa coloane de maşini către Bucureşti, pentru un miting în faţa Guvernului, potrivit COTAR.

Citește și: Sorin Grindeanu aruncă 'BOMBA' în urma tensiunilor de la vârful PSD: 'Parcă am mai văzut filmul ăsta în urmă cu câteva luni'

”Transportatorii rutieri aduc anual 4,7% din PIB-ul României, dar pirateria din acest sector de activitate va scădea dramatic acest procent. Cerem doar respectarea legilor, nu cerem bani, nu cerem facilităţi sau subvenţii”, se arată în comunicat, potrivit News.ro.

COTAR estimează că numărul transportatorilor care vor participa la proteste în toată ţara va fi de circa 50.000.

”În urma întâlnirii pe care am avut-o luni, 4 decembrie, cu primarul general, Gabriela Firea, Primăria Capitalei a răspuns în modul cel mai firesc solicitărilor noastre care exprimă cerinţele transportatorilor autorizati: eliminarea concurenţei neloiale, practicate prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii ilegale de taximetrie. Primarul general ne-a garantat că vor fi luate toate măsurile legale, astfel încât legislaţia de specialitate în vigoare să fie respectată de toţi cei care practică activitatea de taximetrie, transport persoane în Capitală”, a declarat preşedinte COTAR, Vasile Ştefănescu.

Citește și: RAR a făcut 'PRĂPĂD' printre service-urile auto: Registrul a închis SUTE dintre ele și a dat amenzi FABULOASE

Primarul Capitalei a anunţat luni, după o întâlnire cu reprezentanţii taximetriştilor, că vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile legale, aceştia reclamând, printre altele, "concurenţa neloială practicată prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii ilegale de taximetrie".

Uber a reacţionat la decizia primarului general al Capitalei de a interzice toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile legale, spunând că serviciile de carsharing, de taxi şi transportul în comun constituie, împreună, soluţii care pot duce la reducerea aglomeraţiei, a poluării şi pot rezolva problema parcărilor din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.