Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță DEZASTRUL în Polonia: Săptămâna viitoare ar putea avea 15-20.000 de cazuri zilnic

AP
Polonia

Polonia se poate aştepta la 15.000-20.000 de cazuri confirmate de coronavirus zilnic la începutul săptămânii viitoare, practic o dublare a numărului de infectări din prezent, dacă ritmul actual de creştere a contaminărilor continuă, a avertizat luni ministrul sănătăţii, relatează dpa, potrivit AGERPRES.

"De aceea fac apel la voi toţi să trataţi foarte serios toate restricţiile pe care le-am introdus în ultimele două săptămâni", a spus ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski.

Citește și:Monica Anisie a anunțat ÎNCHIDEREA școlilor din Capitală - MĂSURILE luate

Printre aceste restricţii se află obligaţia de a purta mască în public, limitarea numărului persoanelor care folosesc transportul public, precum şi închiderea restaurantelor la ora 21.00.

În lumina creşterii aşteptate a numărului de cazuri, Polonia vrea să mărească numărul paturilor disponibile creând spitale temporare, atrăgând instituţii medicale private în tratarea COVID-19 şi reducând birocraţia pentru medicii străini care vor să lucreze în Polonia.

Personalul medical care gestionează punctele de testare pentru automobilişti va fi înlocuit cu soldaţi pentru a aloca mai bine resursele, a precizat ministrul.

Unul dintre spitalele temporare plănuite va fi înfiinţat în spaţiul de conferinţe al stadionului naţional din Varşovia, a anunţat luni mai devreme şeful cancelariei premierului, Michal Dworczyk.

"Vrem ca primele 500 de paturi să fie disponibile pentru pacienţi înainte de sfârşitul săptămânii", a declarat Dworczyk pentru postul de radio Zet, adăugând că spitalul va avea în jur de 50 de paturi de terapie intensivă.

Planuri pentru înfiinţarea de spitale temporare COVID-19 sunt pregătite pentru toate cele 16 capitale regionale, potrivit lui Niedzielski.

Creşterea numărului de cazuri a dus la apariţia mai multor situaţii de intrare în carantină în rândul politicienilor. Luni, prim-vicepremierul şi liderul de facto al ţării, Jaroslaw Kaczynski, a intrat în autoizolare după ce a fost în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19.

Ministrul apărării a intrat în carantină luni, în timp ce premierul Mateusz Morawiecki şi unul dintre adjuncţii săi au încheiat această perioadă de izolare duminică.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: Epidemia a fost ținută sub control până a intervenit politicul / VIDEO

Polonia a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 în ultimele săptămâni, cu peste 9.600 de cazuri înregistrate sâmbătă şi 8.500 duminică. Până în prezent, ţara a înregistrat peste 183.000 de cazuri de COVID-19 şi un bilanţ de peste 3.600 de morţi.

Preocupările sunt tot mai mari în privinţa capacităţii sistemului de sănătate de a face faţă unui număr tot mai mare de pacienţi COVID-19 care au nevoie de spitalizare şi îngrijiri la terapie intensivă. De asemenea, probleme de personal au fost anunţate de mai multe spitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.