Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță o intervenție puternică a lui Klaus Iohannis în scandalul Legilor Justiției: 'Va utiliza toate căile constituționale...'

iohannis tallinn

"Preşedintele Klaus Iohannis nu avea de ce să intervină într-o chestiune care nu avea o formă finală", a declarat deputatul PNL Cezar Preda la RFI.

Cezar Preda spune că situaţia din Parlament este fără predecent. "Eu am o experienţă de 14 ani în Parlament. Eu aşa ceva n-am văzut niciodată. De un an de zile, Parlamentul nu legiferează, Parlamentul a devenit avocatul domnului Dragnea”.

Citește și: Propunere explozivă către Mihai Tudose: Protestatarii cer o întâlnire urgentă cu premierul! 'Este singura soluție...'

În opinia deputatului PNL, "domnul preşedinte Iohannis nu iese din formatul pe care l-a prezentat românilor. Domnia sa nu este un tip vocal, un jucător, care joacă fără minge. E un om care aşteaptă să vadă exact ceea ce se definitivează în Parlament, domnia sa are instrumentele necesare pentru a opri aceste legi. Eu sunt ferm convins că preşedintele va utiliza toate căile constituţionale pe care le are de a nu promulga o legislaţie care face rău României”.

Întrebat dacă nu se simţea nevoia unei prezenţe mai active a preşedintelui pe tema legilor justiţiei, Cezar Preda a răspuns: "Eu cred că preşedintele României, părerea mea personală, nu avea de ce să intervină într-o chestiune care nu avea o formă finală. Să ştiţi că şi Comisia de la Veneţia poate fi sesizată când un act normativ e gata, nu în suspectarea unor modificări care nu sunt aşa cum trebuie. Deci n-ai cum să intervii pe o chestiune care se lucrează, se dezbate, se amendează. Preşedintele nu are cum să spună un punct de vedere oficial, decât după ce această legislaţie e finală, pentru că altfel se spune că a intervenit în procesul legislativ şi aşa ceva nu cred că face un preşedinte”.

Citește și: Răspunsul lui Liviu Dragnea la întrebarea dacă se fac angajări politice la societăţile de interes strategic / VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri într-o întâlnire informală cu presa că România riscă sancţiuni din partea Bruxellesului, după modelul Poloniei, din cauza modificărilor aduse legilor justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.